100 Bin İmza Toplayamayan Vecdet Öz'den CHP'ye Sitem Dolu Sözler

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, 100 bin imza toplayamaması ile alakalı olarak CHP'ye yüklendi. Öz, "CHP bu süreçte gidin şuna oy verin dedi. Bu adil değil benim günahım ne kardeşim" dedi.

10.05.2018-20:20 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-20:13) 100 Bin İmza Toplayamayan Vecdet Öz'den CHP'ye Sitem Dolu Sözler

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz 100 bin imza ile cumhurbaşkanı adaylığına başvuru gerçekleştirdi. Öz, YSK'nın onayıyla imza sürecine dahil olan 4 isimden biri oldu. Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek 100 bin imzayı topladı. Vecdet Öz ise 3 bin 30 imzada kalarak aday olamadı.

Habertürk'ten Onur Şahanoğlu'na açıklamalar yapan Vecdet Öz, CHP'ye sitem etti, ittifakları eleştirdi.

"PARTİM OLMASA BU PARAYI YATIRAMAZDIM"

Öz, "Seçme ve seçilme hakkı hususunda bu uygulamayı problemli görüyorum. Aday olabilmek için 139 bin lira para vermeniz lazım. Partim olmasa ben bu parayı ödeyemezdim, partisi olmayan kimse de bu parayı veremez" dedi.

"KİM GİDECEK 30 KİLOMETRE YOLU"

İmza sınırının yüksek olduğunu açıklayan Öz, imza toplama aşamasında yaşadıkları ile alakalı olarak da "YSK'nın koordinasyon merkezlerinde oy toplanması işimizi zorlaştırdı. Vatandaşlar uzakta yaşıyorlar, işe gidiyorlar. YSK koordinasyon merkezine gitmek için 30-40 kilometre gitmesi lazım olan vatandaşlar var. Kimin arabası var, kim gidecek 30 kilometre yolu" dedi.

Bahçeli'nin imza atan seçmenlerle alakalı sözlerini eleştiren Öz, seçmenlerinin sorunlarını gideremediğini "Ben bu vatandaşlara zorla gidin imza verin diyemem" sözleriyle açıkladı.

"BENİM GÜNAHIM NEYDİ KARDEŞİM"

Muhalefetin ittifakına dönük eleştirilerde bulunan Öz, "İttifak yapan partiler 'Gidin şuna imza verin' dediler. Bu adil değil. Özellikle CHP'ye bu hususta çok kızıyorum. Benim günahım neydi kardeşim? Ben kendi gücümle, azmimle, partimin desteğiyle 3 bin 30 imza aldım. O onun havuzuna, öbürü diğerinin havuzuna imza veriyor. Bunu adil bulmuyorum. Benim partim küçük, yumruğum küçük fakat yüreğim büyük." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal