Gülse Birsel yeni dizisi nerede olacak? Nered ve ne zaman yayımlanacak?

Gülse Birsel de Disney+ Türkiye ile anlaştı! 'Avrupa Yakası', 'Yalan Dünya', 'Jet Sosyete' gibi başarılı dizilere imza atan ünlü senarist ve oyuncu Gülse Birsel, yeni bir projeyle izleyicinin karşısına çıkıyor. Hem de hiç de beklenmeyen bir yayıncılık platformunda.

29.04.2022-01:43 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-01:43) Gülse Birsel yeni dizisi nerede olacak? Nered ve ne zaman yayımlanacak?

Sit-com alanında Türkiye’de adeta ekol olan Gülse Birsel’in yeni projesi ile yeniden sahaya indiği haberi bütün televizyon izleyicilerini heyecanlandırdı. Bugüne senaryosunu yazdığı ve bir çoğunda da kendisine rol verdiği projelerinin tüm kendi alanlarında rating rekorları kıran Birsel, yeni projesi ile ilgili gazetecilere bilgi verdi.

Geçtiğimiz gün, Türkiye’nin gözde lüks alışveriş ve yaşam semtlerinin başında gelen Nişantaşı’nda alışveriş yaparken kameralara yakalanan Birsel, mağazadan çıkarak gazetecilerle ayaküstü bir sohbet yaptı. Sıcak sohbetiyle dikkat çeken Birsel, gazetecilerin her sorusuna kendisine has şıklık ve zarafetiyle cevap verdi. 


İlk dizisi Avrupa Yakası

Avrupa Yakası dizisi ile gönüllerde taht kuran senarist ve oyuncu Gülse Birsel, hemen ardından Yalan Dünya ve Jet sosyete isimli iki sit-com dizisiyle izleyicinin karşısına çıktı. Kalemi kadar oyunculuk performansı ile de izleyiciden tam not alan Birsel, uzun süre senaryo ve dizilerden uzak durarak tanıtım PR işleri ile ilgilendi. 

Nişantaşı’nda alışveriş sonrası gazetecilerle bir araya gelen Birsel’e en çok “Yeni projeleri” ile ilgili sorular soruldu. Sanatçı ve senarist Gülse Birsel’in verdiği cevap gazetecilerin dikkatini çekti. Çünkü Birsel, yeniden kamera önü ve arkasına geçeceğinin sinyalini verdi. 


Gülse Birsel, Dijital platformda

Nişantaşı’nda ayaküstü yaptığı sohbette Birsel, yeni projesi ile dijital medyada boy göstereceğini belirtti. 

Dijital medya platformunda yayımlanacak olan projesinin komedi içerikli olduğunu ve diğer dizileri gibi izleyiciyi eğlendireceğini belirtti. Bütün senaryolarında ve projelerinde izleyiciyi eğlendirmeyi ve yüzünü gülümsetmeyi hedeflediğini belirten Gülse Birsel, Dijital Platform içi hazırladığı dizi ile ilgili detaylı bilgileri de paylaştı.

Yeni projesinin alışılagelmiş diziler gibi 120 dakika olmayacağının altını çizen Birsel, bu sürenin bir sinema filmi süresine denk olduğuna dikkat çekti. Türk televizyonlarının dizi sürelerinin uzunluğunun hem oyuncu hem de senarist için çok yorucu olduğuna dikkat çekti. Birsel, komedi dizilerinde 120 dakikanın sürdürülebilir olmadığını belirterek, kendisinin projesinin 35-40 dakikalık süreyi kapsadığını ve bu sürede de izleyicilerin komedilerin keyfini zirvede yaşadığını söyledi.

Ulusal kanallar yerine dijital platforma dizi hazırlamasını bilinçli bir tercih olarak belirten Gülse Birsel, günümüz klasik yayıncılık anlayışının sürdürülebilir olmadığını ve dijital platformların daha çok rağbet gördüğünü söyledi. 

 

Dizi 8 bölüm olacak

Kendisinin senaryosunu yazdığı yeni projede de rol alacağını söyleyen Birsel, kameraların önüne geçme heyecanını yaşadığını da sözlerine ekledi. 

Senarist ve aktris Gülse Birsel’in yeni dizisi 8 bölümden oluştuğu öğrenildi. Bu dizinin sit-com tarzı olmayacağı, günlük hayatın akışkan olduğu sokaktan, hayatın içinden çekileceği de alınan bilgiler arasında bulunuyor. Birsel’in usta oyuncuların yanısıra diğer dizilerinde yaptığı gibi yeni oyuncuları da kadrosuna alacağı ve yeni yıldızların doğmasını sağlayabileceği de öne sürülüyor. 

Yaz aylarında “motor” diyecek dizinin bir çok farklı mekan ve yaşam bölgelerinde çekilecek. Komedi konulu olan dizi, güncel olaylara mizahi bir bakışla yorulmayacak.


Larc ilişkeleri  özendiriyor

Gülse Birsel’in Sit-com dizilerinin en büyük özelliği, güncel sorunları mikro düzeye indirgeyerek, aile için veya bireyler arası ilişkiler düzeyinde sorgulayıp yorumu izleyiciye bırakmak. Bütün dizilerinde açık bir şekilde siyasi mizah hiçbir şekilde yapılmıyor ancak, bir bütünlük içerisinde ele alındığında bütün dizilerinin siyasal mizahı da içerdiği görülebilir.

Türkiye’de bazı toplumsal değerleri etkisizleştiren dizilerinde, neredeyse eşler arası değişime varacak kadar larç tensel ve flörtler de işleniyor. Bir çok batılı ülkelerde bile kabul edilmeyen bu tarz yoz ilişkiler, Gülse Birsel’in dizilerinin ana temalarından biri olarak biliniyor.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal