27.08.2021-17:31 (Son Güncelleme:27.08.2021-17:31)


1

ÇOK ÖNEMLİ BİR GELİŞME

ÇOK ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Ali Çimen, başsavcılık tarafından gönderilen yazının önemi ile ilgili; ‘Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, yazdığı talimat yazısı ile ilk defa 5 Ocak 2020 gününden sonra talimat mahallinde buluntu kadın cesedi aranmaya başlandı. Bu şu anlamı ifade ediyor; Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı da artık Gülistan’ın intihar etmediğini ve bunun bir insan öldürme şeklinde olabileceğinin değerlendirilerek cumhuriyet başsavcılıklarına, il jandarma komutanlıklarına ve emniyet müdürlüklerine yazılar yazarak sahipsiz kadın buluntu cesedi var mı, yok mu, herhangi bir şikayet var mı, bunları araştırmaya başladı. Bu çok önemlidir; çok değerlidir.’ sözlerini kullandı. Ali Çimen, en başından beri bunun böyle olması gerektiğini de belirtti.



2

YANLIŞ YERDE ARANDI

YANLIŞ YERDE ARANDI

Soruşturma Gülistan Doku’nun bir araca zorla bindirildiğini gören bir vatandaşın ihbarı üzerine açılmıştı. Avukat Çimen; yanlış bir ifade ve tutanak yüzünden Gülistan Doku’nun 200 gündür baraj gölünde arandığını söyledi.



3

Ali Çimen; ‘Bir gün sonrasında saat 12.21 sıralarında Gülistan’ın Sarı Saltuk Viyadüğü’nde telefonunun sinyal bilgileri kesilmişti. Viyadüğü gören Munzur Üniversitesi’nin güvenlik kameraları var. Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, saat 12.25 sıralarında suya düşen bir nesne olduğunu, bu nesnenin de Gülistan olabileceğini değerlendirmişti ve 300 gün boyunca Gülistan suda aranmıştı. O aşamada da söylemiştik, nesnenin o olmadığını.’ ifadelerini kullandı.



4

GÖRÜNTÜLER İYİLEŞTİRİLMEDİ

GÖRÜNTÜLER İYİLEŞTİRİLMEDİ

Ali Çimen, olayların devamında bu görüntülerin ulusal kriminal büroya gönderildiğini ve; ‘Ulusal kriminal büroya 8 dakikalık görüntü gönderilmiş ve iyileştirmişti. Bu iyileştirme olduktan sonra görüntülerin tamamının gönderilmesini ve iyileştirilmesini Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan talep ettik. Başsavcılık talebimizi kabul etti ancak görüntüleri Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderdi. Emniyet Genel Müdürlüğü de bunu yapamayacağı ile bir cevap yazısını dosyamıza gönderdi.’ Dedi. Burada hata olduğunu vurgulayan Ali Çimen, dosya ile ilgili talepleri olduğunu söyledi.



5

Avukat Ali Çimen talepleri sıraladı. Çimen; ‘ Bizim bekleyen taleplerimiz var; bugün Gülistan’ın 600’üncü günü ve günler artıyor, bininci, iki bininci günü kimse kaldıramaz. Aile adına Gülistan’ın dosyasının etkili bir şekilde yürütülmesini talep ediyoruz’ sözlerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr