Gül sabunu neye iyi gelir? Gül sabununun cilde faydaları

Cildinizin ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri içerisinde bulunduran gül sabununun faydaları nelerdir? Kozmetik ve sağlık ürünlerinde sıklıkla kullanılan hammaddesiyle muhteşem sonuçlar alabileceğiniz gül sabununun cilde faydalarını içeriğimizde derledik.

05.06.2022-19:00 - (Son Güncelleme: 05.06.2022-19:00) Gül sabunu neye iyi gelir? Gül sabununun cilde faydaları

Çok uzun yıllardan beri kullanılmakta olan gül sabunu, cildin bakıma ihtiyaç duyduğu zamanlarda nem dengesini sağlayıp cilt temizliğinde kullanılıyor. Tamamen doğal bir yapıda olması nedeniyle kadınların da ilgiyle tercih ettiği gül sabunu yalnızca cilt üzerinde değil, saç bakımında da kullanılmaktadır. Çevresel faktörlerin neden olduğu lekelerin giderilmesini de mümkün kılan gül sabunu sağlık ve kozmetik sektöründe rağbet görüyor. Dilerseniz sabah-akşam yüz yıkarken, dilerseniz duş sırasında lifle tüm vücudunuza dilerseniz saçlarınızı derinlemesine arındırırken gül sabununu kullanabilirsiniz.

Gül sabununun faydaları nelerdir?

Gül sabununu düzenli kullanarak cildinizin sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz. Sebum oluşumunu önleyen sabun; sivilce, akne ve siyah noktaları giderir. Cilt yapısındaki gözeneklerin temizlenmesine de katkı sağlayan gül sabunu cildinizin rahat bir nefes almasına katkı sağlar. Cildinizin eskisine göre çok daha ışıltılı görünmesini sağlayan bu ürün, cildin gün içerisinde ihtiyaç duyduğu nem oranını karşılar. Kuruluk hissi oluşumunu önleyen gül sabunu; egzama, sedef ve gül rahatsızlığına sahip kişilerin ciltlerini onarır. Anti-bakteriyel özelliğiyle cildinizi kir ve bakterilerden arındırır.

Cildinize her gün makyaj uyguluyorsanız, cildinizde kaşıntı bırakmadan temizlenmesini sağlayan gül sabunu aynı zamanda ciltteki kan akışını da hızlandırıyor. Güneş lekeleri ve ciltteki koyu lekelerin giderilmesini sağlar, yorgunluğa veya çeşitli nedenlerle görülen göz altı morluklarını giderir. Saç derisini derinlemesine besleyen gül sabunu, uzun süreli kullanımda çok daha gür saçlara sahip olmanızı sağlar.

Gül sabunu nasıl kullanılır?

Gül sabununun kullanımı esnasında uygulayacağınız yüzeyi mutlaka bol suyla ıslatın. Akabinde sabunu elinizde köpürterek yüzünüze uygulayın. Gül sabununu yalnızca yüzünüze değil, banyo sırasında vücudunuzun tamamına da uygulayabilirsiniz. Duş sırasında gül sabununu life uygulayarak vücudunuzun tamamına kullanın. Dilerseniz saçlarınıza da gül sabunu uygulayabilirsiniz. Sabunu saçlarınıza uyguladıktan kısa süre sonra bol suyla durulayın. Bu noktada bol suyla duruladıktan sonra saçlarınızda sabun kalıntısı olmamasına özen gösterin. Gül sabununu muhafaza ederken ferah ve kuru bir alanda bulundurmaya özen göstermelisiniz. Sabunu doğrudan güneş ışığına maruz kalacak şekilde saklamamalısınız.

Zeynel Abidin Barut
zeynelbarut@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal