Guangzhou Görmeniz Gereken Yerler

Çin Halk Cumhuriyeti’nin üçüncü en kalabalık şehridir Guangzhou. 12 milyonluk nüfusuyla büyük bir eyalettir. Peki Guangzhou’da gezilecek yerler nereler? İşte detaylar…

17.06.2020-17:07 - (Son Güncelleme: 17.06.2020-17:05) Guangzhou Görmeniz Gereken Yerler

Geçmişte İpek Yolu Ticaretinin başlangıç noktası olan bu bölge Çin Halk Cumhuriyeti’nin gelecekteki kaderini adeta etkilemiştir. Guangdong eyaletinin başkenti olan Guangzhou bu bölgeler kadar gelişmemiş olan bölgelerden aldığı göçlerle 3. Dünya ülkeleri arasında başkent olarak da anılmaya başlayan bir bölgedir. Milattan Önce 214 yılında kurulan şehir, Panyu adıyla kurulmuştur. M.Ö 206 yılında başka bir krallığın başkenti olması sebebiyle ismi değişmiş ve Guangzhou olmuştur. Guangzhou görmeniz gereken yerler denildiğinde; nerede ne yenir? Nerede kalınır? Gece hayatı? Gezip görülmesi gereken yerler? Gibi sorular geliyor akıllara bizde gitmek isteyen için araştırmamızı yaptık yazımı mutlaka sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim.

Gezilecek Yerler?

Çokça tapınak olduğu için bol bol tapınakları ziyaret edebilirsiniz. Guangzhou görmeniz gereken yerler denildiğinde kiliseler ve modern yapılarda kesinlikle görülmesi gereken yerler listesine eklenmeli. Diğer yerlerin listesi ise;

• Xiguan residance

• Chan Clan Akademisi

• Yuntai Bahçesi

• Yuexiu Park

• Guangzhou Müzesi

• King Müzesi

Nerede ne Yenir?

Türk kültürümüz olarak Çin yemekleri denildiğinde bize çok uzak hatta birçok insanın maalesef burun kıvırdığı yiyecekleri yediklerini görüyoruz. Nüfus çok fazla olduğu için onlar birçok böcek, domuz ürünleri ve sürüngen çeşitlerini bile yemekte. Bu yüzden biz daha çok bizim kültürümüze yakın ve yenmesi en çok tercih edilen yemekleri sıralayacağız sizlere. Çin mutfağı Kanton mutfağı diye de adlandırılır. Wanton bir çeşit mantı türü olan ve çorbası yapılan yöresel yemeklerden biridir bu yüzden mutlaka tatmanızı tavsiye ederiz ayrıca kızartma halinde de servis edilip tüketilen bir yiyecektir. Sunum şekillerden dim sum da az ve küçük küçük servis etmeye verilen isimdir restorana gittiğinizde ilk etapta böyle bir tabak söyleyip seçim yaparak da yiyeceğiniz ana yemeği isteyebilirsiniz. Guangzhou görmeniz gereken yerler arasında sizin için gitmeniz gereken restoranları sıralayacağız.

• Guangzhou Restoran

• Shui Yin Tuan Restoran

• Datong Restoran

• Wenji Restoran

Guangzhou görmeniz gereken yerler denildiğinde gece hayatını görmeden gitmemelisiniz.

Gece Hayatı

TsingTao, ZhuJiang adlı barlarda gezebilir ve güzelce eğlenebilirsiniz. Gece hayatı denildiğinde Guangzhou’da birçok bar, gece kulübü bulmak mümkündür. Zira kültürünüze uymayan ve tehlikeli olabilecek manzaralarla karşılaşabileceğinizi söylemeliyiz. Yine de gideceğim diyenlere TheCave, ClupNaNa gibi kulüplerde eğlenceli ve güzel vakit geçirebilirsiniz.

Guangzhou Festivalleri

Eğer festival seviyorsanız gitmişken senede bir olan bu festivali kaçırmamak için tarihlerine iyi bakın derim.

Yeni Çin Yılı (Bahar Festivali) ocak veya şubat aylarında kutlanmaktadır. 2016 yılında Maymun yılı olarak kutlanmış bu festival Çin takvimine göre yılın başlangıcını simgeliyor. 40 günlük bir resmî tatille kutlanmaktadır ve ülke genelinde çeşitli eğlenceler düzenlenmektedir. Bir başka festival ise Dragon Tekne Festivali mayıs veya haziran aylarında yapılmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal