GSS borçları silinecek mi, siliniyor mu? Kimlerin GSS borcu silinecek?

Genel Sağlık Sigortası borcu olanlara sevindirici haber geldi. Borcu 5 bin TL altı olanların borcu siliniyor. Teklif meclise sunuldu. GSS borçları siliniyor mu? Kimlerin GSS borçları silinecek? GSS borcu nereden öğrenilir? İşte ayrıntılar.

16.06.2022-12:55 - (Son Güncelleme: 16.06.2022-14:03) GSS borçları silinecek mi, siliniyor mu? Kimlerin GSS borcu silinecek?

Ülkemizde birçok insanın Genel Sağlık Sigortası (GSS) bulunmaktadır. Geçtiğimiz senelerde af çıkmıştı fakat birçok kişi borcunu kapatmadı. Genel Sağlık Sigortası borcu olanlar için yeniden bir af daha geliyor. Diğer yandan borcu 5 bin TL altı olanların ise borcu silinecektir. Meclis Genel Kurulunda, sağlık çalışanlarının özlük haklarında iyileştirmeler görüşülmektedir. GSS borçların silineceği haberi herkesi sevindirdi. Meclise 14 maddelik bir teklif sunuldu ve 6 maddesi kabul edildi. Bu teklife göre sağlık borcu olanların borçlarının bir kısmı silinecek.

GSS borçları siliniyor mu?

NTV'den Özgür Akbaş teklif hakkında detayları canlı yayında açıkladı. Borcun %50'si, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde nakden veya taksitle ödenirse, kalan %50'si affedilir. Bu kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte borç tutarı 5.000 TL'den az ise borcun tamamı iptal edilecektir. Borcun yarısı 5.000 TL'den az ise, 5.000 TL'nin tamamı iptal edilecek ve kalanı tahsil edilecektir.

Borcunu peşin ödeyenlerin davaları düşecek, taksitle ödeyenlerin ise ödeme bittikten sonra davaları düşürülecektir.

GSS

GSS borcunu ödeyenler faizden kurtuldu

GSS borçluları 30 Nisan 2021 tarihine kadar uzatılmıştır. Bu süre zarfında prim borcunun anaparasını (nakit, taksitli) ödeyebileceklerdir. 30 Nisan 2021 tarihine kadar anapara borcunun tamamı ödenirse gecikme cezası ve bu ek borçtan tamamıyla feragat edilecektir.

GSS prim borcu öğrenme

Genel Sağlık Sigortası borcu olanlar prim borçlarını ödemek isteyenler https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf adresinden öğrenebilirler. E-devlet üzerinden de giriş yaparak borç bilgilerine ve ödeme işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal