Griezmann, Uygur Türkleri İçin Huawei İle Tüm Anlaşmalarını İptal Etti

Uygur Türkleri’ni etiketlemek için yüz tanıma sistemi geliştirdiği iddia edilen Huawei ile anlaşmaları olan Fransız futbolcu Antoine Griezmann, tüm bu anlaşmaları iptal etti.

11.12.2020-03:00 - (Son Güncelleme: 11.12.2020-03:00) Griezmann, Uygur Türkleri İçin Huawei İle Tüm Anlaşmalarını İptal Etti

Dünya genelinde ABD’nin ambargoları ile zor günler geçiren Çin merkezli Huawei, bir sorun ile daha kafa kafaya geldi. Geçtiğimiz günlerde şirketin Uygur Türklerini etiketlendiren ve kategorize eden bir yüz tanıma sisteminin geliştirilmesi yardım ettiği iddia edilmişti.

Huawei’in pek çok sektörde kişiler ve şirketlerle anlaşmaları bulunuyor. Irkçılık ile aynı karede yer almak istemeyen bu müşteriler Çinli şirketle bağlarını koparabilir. Fransız futbolcu Antoine Griezmann da böyle yaptı ve Huawei ile tüm anlaşmalarını sonlandırdı.

Griezmann, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Huawei şirketinin, yüz tanıma yazılımı kullanarak 'Uygur alarmı' denilen sistemin geliştirilmesine katkıda bulunduğuna dair çıkan kuvvetli şüphelerin ardından, firmayla ortaklığımı derhal sonlandırdım.

Huawei'yi, yalnızca bu suçlamaları reddetmeye değil, bu kitlesel baskıyı kınamak için mümkün olan en kısa sürede somut adımlar atmaya ve insan haklarına saygı duyulmasına katkı sunması için etkisini kullanmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal