Greyfurt neye iyi gelir? Hangi hastalar greyfurt yiyemez? C vitamini kaynağı greyfurtun faydaları

Antioksidan yönünden zengin bir kaynak olan greyfurt aynı zamanda C vitamini deposudur. Vücuttaki zehirli atıkların dışarı atılmasını sağlayan greyfurt iyi bir temizleyicidir. Kolesterole karşı savaşan mucizevi meyve karaciğer sağlığı için de birebirdir. Greyfurt tüketilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise ilaç kullanımıdır. Kullanılan bazı ilaçlarla tepkimeye giren greyfurt zehirlenmeye neden olmaktadır.

04.05.2018-11:02 - (Son Güncelleme: 02.03.2022-11:37)

Greyfurt en önemli antioksidanlardan biridir. Greyfurt tüketerek vücudunuzdaki toksinleri arındırabilirsiniz. Vücudun hastalıklara karşı dirençli olmasını sağlayan greyfurt bağışıklığı güçlendirmektedir. Greyfurt aynı zamanda vücutta biriken su ve zehirli atıkların dışarı atılmasını sağlayan güçlü bir temizleyicidir.

C vitamini deposu greyfurt hastalıklara karşı duvar örüyor

- Greyfurtun kötü kolesterolü düşürücü bir özelliği bulunmaktadır.

- Greyfurt karaciğerin düzenli çalışmasını sağlamaktadır.

- Greyfurt diş etini koruyarak diş eti kanamalarını önler.

- Greyfurt mide ve pankreas kanserine yakalanma riskini büyük ölçüde önlemektedir.

- Sindirim sistemine faydası olan greyfurt hazımsızlık sorununu da çözmektedir. 

- Antioksidan deposu greyfurt yüksek tansiyonu kontrol altına almaktadır.

Greyfurt faydaları nelerdir?

- C vitamini yönünden zengin olan bu meyve metabolizmayı hızlandırmaktadır.

- Greyfurt içerdiği C vitamini ile vücudunuzun bağışıklığını artırarak hastalıklara karşı koruma sağlamaktadır.

- Zihinsel yorgunluklara iyi gelen greyfurt strese de iyi gelmektedir.

Greyfurt kaç kalori?

200 gr bir greyfurt 100 kcal içermektedir. Yüzde 92 karbonhidrat, yüzde 5 protein ve yüzde 3 yağa sahiptir.

Kimler greyfurt yememeli?

Greyfurt bazı ilaçlar ile birlikte tüketildiğinde ilacın etken maddeleri kanda birikerek zehirlenmeye yol açabilir. Aşağıdaki ilaçları tüketen kişilerin greyfurt yememesi tavsiye edilmektedir.

Hangi hastalar greyfurt tüketmemeli?

- Tansiyon ilaçları

- Depresyon tedavisinde kullanılan ilaçlar

- Epilepsi ilaçları

- Kolesterol düşürücü ilaçlar

- Alerji ilaçları

- Nezle ve grip ilaçları

- Kalp ilaçları 

Kahvaltıların vazgeçilmezi olacak bir tat

Farklı bir tatta reçel deneyimi yaşamak istiyorsanız greyfurt reçelini deneyebilirsiniz. Mevsiminde bol bol tüketilen greyfurt reçel olarak tüketildiğinde de oldukça faydalıdır. 

Greyfurt reçeli için gerekli olan malzemeler:

- 1 kilo greyfurt

- 1.5 kilo toz şeker

- 4 ila 5 adet karanfil

- 1 adet çubuk tarçın

- 1 adet limon suyu

- 1 su bardağı portakal suyu

Greyfurt reçeli nasıl yapılır?

Greyfurt reçeli nasıl yapılır?

Greyfurtların dış kabuklarını rendenin ince tarafıyla kazıyın. Derin bir tencerenin yarısına kadar su koyun. Su kaynayınca greyfurtları içine atın ve yaklaşık 5 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra greyfurtları süzün ve tencereye tekrar su koyup 5 dakika daha kaynatın. İşlemi üç defa tekrarladıktan sonra greyfurtları soğuk suda 4 gün bekletin. Greyfurtların acısının çıkması için günde bir kaç kez suyunu değiştirin. 4 gün sonra greyfurtları yaklaşık iki saat kadar süzün. Daha sonra bir greyfurtları dilimleyin. Dilimlemiş olduğunuz greyfurtların üzerine toz şeker dökün ve gece bekletin. Ertesi gün bir bardak taze sıkılmış portakal suyunu kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığı zaman altını kısın ve reçel kıvamını alana kadar 1 saat kaynatın. Reçeli sıcak bir şekilde kavanozlara koyun ve ağzını kapatın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal