Green Card başvuruları nereden yapılır? Green Card ömür boyu geçerli mi? Green Card başvuru şartları

Green Card sahibi olan vatandaşlar bu kartın ömür boyu kullanılıp kullanılmayacağını merek etmektedir. Kart hakkında merak edilen sorular araştırılırken nereden başvuru yapılması gerektiği de merak edilen konular arasında yerini alıyor.İşte Green Card hakkında merak edilen tüm detaylar…

28.05.2022-12:21 - (Son Güncelleme: 28.05.2022-12:21) Green Card başvuruları nereden yapılır? Green Card ömür boyu geçerli mi? Green Card başvuru şartları

Green Card başvuru yapmak için www.dvlottery.state.gov adresinin kullanılması gereklidir. Bu site üzerinden yapılmayan hiçbir başvuru kabul edilmemektedir. Bu nedenle vatandaşlar diğer siteler üzerinden bilgilerini paylaşmamalıdır. Green Card hakkında pek çok konu merak edilirken vatandaşlarda konu hakkında araştırma yapmaktadır. İşte Green Card hakkında merak edilen tüm detaylar…

Green Card’ı olanlar Amerika’da yaşamak zorunda mı?

Green card başvurusu yapmak için bilinmesi gereken şartlar şu şekildedir:

 Green Card başvurusu yapabilecek olan ülkeler arasında belirlenmiş olan ülkelerden birinde yaşamak ve o ülkenin vatandaşı olmak (Bu ülkelerin listesi Amerika Birleşik Devletleri tarafından belirlenir.)

18 yaşını doldurmuş olmak

Lise mezunu olmak

Başvuru esnasında sisteme yüklenen fotoğrafın başvuru yapan kişi ile aynı kişi olması.

Bununla birlikte Green card sahibi olan kişilerin Amerika'da yaşamak zorunluluğu yoktur. Bu karta sahip olan kişilerin beş yıl boyunca çalışma ve oturma hakkı bulunaktadır. Bu hakkı kullanmayan kişilerin vatandaşlık hakkı almaları da mümkün değildir.

Green Card

Green Card başvuru nereden yapılır?

Green Card başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar www.dvlottery.state.gov adresini kullanmaları gerekmektedir.Belirlenen site üzerinden yapılmayan hiçbir başvuru kabul olmayacaktır. Bu nedenler diğer sitelere itibar etmemelisiniz ve bilgilerini paylaşmamalısınız.

Green Card başvuru ücreti ne kadardır?

Green Card, başvuru için bir ücret ödenmesi gerekmemektedir. İnternet üzerinden yapılan başvurular tamamen ücretsizdir.

Green Card için üniversite öğrencileri başvurabilir mi?

İsteyen üniversite öğrencileri de bu kart için başvuru yapabilirler. Kişilerin nerede ve ne okudukları önemli değildir. Liseden sorunsuz olan mezun olmuş herkes bu kart için başvuru yapabilir

Green Card için İngilizce zorunlu mu?

Bu kart için başvuru yapacak olan kişilerin İngilizce bilmesi istenmemektedir. Fakat bu kartı aldıktan sonra vatandaşlık almak için oraya yerleşmek zorunda olan kişilerin İngilizce bilmesi istenmektedir.

Green Card’ın avantajları nelerdir?

Green Card sahibi olan kişiler için avantajlar şu şekildedir:

Amerika Birleşik Devletleri'ne bağlı bulunan bütün eyaletlerde eşit hak sahibi olunur. Yani kişiler tüm ülkede aynı hakka sahip olur.

 Meksika ve Kanada'ya vizesiz giriş çıkış hakkı elde edilir.

Eğitim amacı ile giden kişiler hem devletin hem de diğer kurumların verdikleri burs ve kredilerden yararlanabileceklerdir.

Üniversitelere sürekli olarak ödenen harçlar, Green Card sahipleri tarafından daha az ödenir.

Green Card Abantajları

Green Card mülakatı hangi dil ile yapılır?

Bunun için herhangi bir sınırlandırma bulunmamaktadır. Kişiler istedikleri dil ile mülakata girebilirler. Yani İngilizce bilmeniz gerekmemektedir. Böyle bir sorunluluk yer almıyor.

Green Card ömür boyu geçerli oluyor mu?

Green card almış olan kişiler bu kartı ömür boyu kullanabilirler. Hatta bu kişilerin 21 yaşını doldurmaları ve bekar olmaları durumunda evlendiklerinde aynı haklar eşine de geçmektedir. Bu haklar aynı şekilde çocukları, torunları içinde geçerli olarak kullanılmaktadır. BU nedenle bu karta sahip olan kişiler bu avantajlardan yararlanmalıdır.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal