Göztepe’yi Abramovich satın mı alıyor? Rus milyarder Abramovich Göztepe Spor Kulübünü satın alacak iddiası süper Lig’de yankılanıyor

İngiliz basınında yer akan bir haberde, Rus milyarder Roman Abramovich’in Süper Ligin güçlü ekiplerinden biri olan Göztepe'yi satın alma girişimlerinde olduğu yazıldı. Bu iddia Türkiye'de büyük yankı uyandırdı. Peki, Göztepe’yi Abramovich satın mı alıyor? İşte spor dünyasının en çok konuşulan haberin detayları..

20.03.2022-15:43 - (Son Güncelleme: 20.03.2022-15:44) Göztepe’yi Abramovich satın mı alıyor? Rus milyarder Abramovich Göztepe Spor Kulübünü satın alacak iddiası süper Lig’de yankılanıyor

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın hemen ardından İngiliz hükümeti, Rus milyarder Roman Abramovich'e ciddi derecede yaptırımlar uyguladı. İngiltere hükümetinin yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan Abramovich ise dünyanın en iyi takımlarından biti olan Chelsea'yi satışa çıkardı. Kulüpteki yetkilerinin elinden alınması sonrası satış kararı alan Rus iş insanının söz konusu satıştan da muaf tutulacağı öğrenildi.

Bu gelişmelerin hemen ardında Rus iş insanı Abromovich'le ilgili çok konuşulacak bir iddia öne sürüldü. Chelsea üzerinden yetkileri elinden alınan Abramovich'in kulübü elinden çıkarak yatırımını Türkiye’ye yapacağı söylentileri ortaya atıldı. Türkiye’nin güvenli liman olduğunu düşüne Rus milyarderin, Süper Lig'in güçlü ekiplerinden Göztepe’ye talip olduğu haberleri spor gündemine bomba gibi düştü.

Göztepe’yi Abramovich satın mı alıyor? 

Göztepe’yi Abramovich satın mı alıyor?

Rus milyarderin İzmir ekibi Göztepe Spor Kulübüne yatırım yapacağı iddiası ilk olarak İngiliz basınından duyuruldu. İngiltere'nin en çok okunan gazetelerinden The Telegraph'ta yayınlanan haberde İngiltere başta olmak üzere birçok ülkenin yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan Roman Abramovich'in futboldaki yatırımlarına devam edeceği ve Chelsea'dan tamamen ayrıldıktan sonra Türkiye'den bir kulüp satın alma düşüncesinin olduğunu aktardı.

İngiliz basını Rus milyarderin Türkiye’ye gelme hazırlıkları yaptığını duyururken şuan Karadağ’da bulunan Solaris isimli yatıyla İstanbul Boğazı’ndan geçip Rusya’ya doğru geçeceği aktarıldı. 

Dünyaca ünlü iş adamının Türkiye’de kalıcı işler yapmak istediği konusunda ayrıntılarında paylaşıldığı haberde Abramovich’in 2003 yılındaki Chelsea gibi 1950 yılından beri ligde şampiyonluk kupasını kaldıramamış Göztepe için iyi bir teklif vereceği de söylenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal