Gözler Kabineye Çevrildi: Ek Tedbirler Gelecek mi?

Vatandaşlar kabineden çıkacak kararı bekliyor. 14 Nisan'da başlayan koronavirüs sürecinde alınan önlemler kapsamında gerçekleşen kısmi kapanma uygulamalarının süresi önümüzdeki hafta sona erecek. Pazartesi günü gözler Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nden gelecek haberlerde olacak.

24.04.2021-12:07 - (Son Güncelleme: 24.04.2021-14:38) Gözler Kabineye Çevrildi: Ek Tedbirler Gelecek mi?

Tüm dikkatleri kendisine çekecek Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, pazartesi günü Beştepe'de bir araya gelecek. Kabine'nin 3 yeni ismi ilk defa toplantıya katılacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde gerçekleşecek toplantının öncelikli gündemi yine koronavirüs ile mücadele olacak. 

FAHRETTİN KOCA, KABİNE TOPLANTISI'NDA SUNUM YAPACAK 

2 haftalık kısmi kapanma süresi önümüzdeki hafta sona eriyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine Toplantısı'nda bir sunum gerçekleştirecek. Kısmi kapanma sürecinin verileri analiz edilecek. Tedbirlerin tabloya nasıl yansıdığına bakılacak. Nüfusa oranlı il vaka haritası üzerinde tekrar değerlendirme yapılacak. 

BİRÇOK KARAR ALINACAK 

Ek tedbirler alınacak mı, yoksa tam kapanma mı olacak? gibi kafamızda oluşan soru işaretleri oluşturan konular hakkında Bakan Koca, perşembe günü toplanan Bilim Kurulu'nun tavsiye kararlarını Kabine üyeleri ile paylaşacak. Ramazan ayının geri kalanında ve bayramda tedbirlere nasıl devam edileceğine karar verilecek. 

SPUTNİK V AŞISI KULLANILACAK 

Türkiye'de yapılan aşı sayısı 21 milyona yaklaştı. Sinovac ve Biontech aşılarının ardından Rusya'nın Sputnik V aşısı da yakında kullanılmaya başlanacak. Bu çerçevede Türkiye'deki son durum ve aşı tedarikindeki yol haritası üzerinde durulacak. Yerli aşı çalışmaları da konuşulacak. 

 Kabine Toplantısı'nda alınacak olan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millete Sesleniş konuşması yaparak kamuoyu ile paylaşacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal