Gözler Kabine Toplantısında! Koronavirüs Kısıtlamaları Kalkacak mı?

Aşılamaların hızla devam etmesi neticesinde gözler yarın gerçekleşmesi beklenen Kabine Toplantısına çevrildi. Kısıtlamalarının hafifletilmesinin de görüşüleceği toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak.

20.06.2021-12:22 - (Son Güncelleme: 20.06.2021-12:26)

Yaklaşık 1,5 yıldır bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsle etkin mücadele hız kesmeden devam ediyor. Alınan tedbir ve kararların yanında, aşılamanın da hızla devam etmesi neticesinde vaka ve ölüm sayılarında azalma görüldü.

AŞILAMA SAYILARI

Sağlık Bakanlığı'nın yayımlamış olduğu verilere göre ülkemizde 20 Haziran itibariyle toplamda 41 milyon 61 bin 508 doz aşı uygulandı. Bu sayının içerisinde aşıda 1. dozu uygulanan kişi sayısı 26 milyon 707 bin 661 oldu. 2. doz uygulanan kişi sayısı ise 14 milyon 353 bin 846.

19 HAZİRAN KORONAVİRÜS RAKAMLARI

Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı tabloda Koronavirüs salgını neticesinde son 24 saatte 51 kişinin hayatını kaybettiği, yeni vaka sayısının ise 5 bin 480 olarak belirlendiği açıklandı.

Uzmanların açıklamasına göre, Türkiye'nin aşılamada gösterdiği üstün başarıyla birlikte temmuz ayında yasakların kademeli olarak kaldırılacak ve 50 milyon vatandaşın tamemen aşılanması ile birlikte maskelerden kurtulacağız. 50 milyon kişinin çift doz aşı olması ile birlikte toplumsal bağışıklık sağlanacak.

KABİNE TOPLANTISINDA HANGİ KARARLAR ALINACAK?

Türkiye'nin özellikle son dönemde salgın ile başarılı mücadelesi sonrasında Türkiye'de tüm gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan kabine toplantısına çevrildi. Bu toplantının ana gündem maddesi ise kısıtlamaların esnetilmesi olacak. Kabine toplantısı sonrasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararları kamuoyuna duyuracak.

PAZAR GÜNÜ YASAKLARI KALKACAK MI?

Vaka sayılarındaki hızlı düşüşe bağlı olarak yarın gerçekleşmesi beklenen Kabine Toplantısı'nda pazar günü yasakları kaldırılabilir. Alınması öngörülen kararlardan biri de hafta içi ve cumartesi günleri 22:00 olan sokağa çıkma yasaklarının 23:00'e alınması.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal