Gözler Bilim Kurulu'nda. Maske zorunluluğu kaldırıyor mu?

Bu hafta yapılacak Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nda, kapalı alanlarda maske kullanımı ve yerli aşımız TURKOVAC başta olmak üzere bir çok konu masaya yatırılacak.

17.04.2022-11:09 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-13:06) Gözler Bilim Kurulu'nda. Maske zorunluluğu kaldırıyor mu?

Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, '' Kapalı yerlerde maske takmama konusunda birtakım rahatlamalar söz konusu olabilir.'' dedi. Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan yaptığı değerlendirmelerde, önümüzdeki hafta Bilim Kurulu ardından inşallah güzel haberlerle vatandaşlarımızın karşısında olma isteğindeyiz.'' diye söyledi. 


İlhan açıklamalarında şunlara da değindi;

Şu an geldiğimiz aşamada dünkü rakama bakarsak 4 bin 425 yeni vaka tespit edilirken vefat sayımızda da 20'nin altını görmüş durumdayız. Elbette her şey böyle, vatandaşlarımızda dikkatli olup aynı özveriyle devam ederlerse, aşıları eksik olan vatandaşlarımız aşılarını tamamlarlarsa bu sürecin bu şekilde iyiye doğru yol alacağını söylemek mümkün gözüküyor. Ramazan ayının sosyal etkinlikler anlamında daha kısıtlı olması durumu sürece daha da olumlu katkıda bulunduğuna inanıyorum. Zira geçen sene de böyle olmuştu. Vaka sayıları aşağı doğru inmişti fakat bayramda bir araya gelmelerle beraber vakalar artış gösterdi. 

Yazın süreç daha da rahatlayacak ve atlatabileceğiz

Bayram sürecinde dikkatli bir şekilde geçirirsek özellikle havalar ısınmaya başlıyor, Ramazan Bayramı'nda büyüklerimizi ziyarete gittiğimiz yerlerde ortamı havalandırmaya özen gösterip, kronik hasta olan insanların yanında kalabalık olarak bir arada olmamaya dikkat edersek yazın süreci daha da rahatlayarak atlatabileceğimizi düşünüyorum. Şunu da belirtmek isterim salgın hem ülkemizde hem de dünyada devam ediyor. Bu zamana kadar 97 bin vatandaşımız hayatını kaybetti. İnşallah tabi bundan sonra böyle bir süreç görmeyeceğiz. Böyle vakalar olmayacak fakat dikkatli bir şekilde verilen tedbirlere olabildiğince uyarsak yola devam edersek, aşısı eksik olan vatandaşlarımız aşılarını olurlarsa, özellikle 65 yaş üzeri kronik hasta olan vatandaşlarımız aşılarını olmaya devam edip hatırlatma dozlarını olurlarsa inşallah çok yakın zamanda belki de önümüzdeki hafta içerisinde bu rakamlar 2 binlerin altına düşer. En önemlisi vefat sayısı 10'un altındaki rakamlara gelir. Rakamlar azalmaya devam ettikçe haliyle hepimiz öğrendik 15-20 gün sonra vefat rakamlarına da yansıyor. İnşallah yakın zamanda bu durum vefat sayılarına da yansıyacak inancı içerisindeyim. 


Kapalı alanlarda maske zorunluluğu ile ilgili rahatlama gelebilir

Bizde heyecanlıyız muhtemelen kapalı ortamlarda maske takma zorunluluğu ile ilgili birtakım rahatlamalar söz konusu olabilir. Burada özellikle maske takmak isteyen vatandaşlar varsa bunu da haklı görmek gerekiyor. İnsanlar kendilerine dikkat etmek isteyebilir maske takmak isteyebilir. Bundan sonra olacak aşamada kapalı alanlarda biraz daha rahatlamanın söz konusu olacağı fakat tren, uçak, otobüs gibi uzun sürecek seyahatlerde maskenin takılacağı, hastane gibi alanlarda maskenin takılmaya devam edeceği bir sürecin söz konusu olabileceğini düşünüyorum. Önümüzdeki hafta okullar açılmaya başlayacak. Okullarda sanki daha dikkatli olunabilir mi nasıl önlemler alınmalı bunlar da muhtemelen salgınla mücadele çalışmalarının konusu olacaktır. Yerli aşımız TURKOVAC'a da vatandaşların ilgisi oldukça fazla. Aşının ne kadar ilerleyebildiği ile ilgili bilgilendirme yapılabilir. Umarım önümüzdeki haftaki Bilim Kurulu sonrasında genellikle çarşamba günleri oluyor inşallah güzel haberlerle vatandaşlarımızın karşısında olma arzusundayız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal