Gözler ABD enflasyon oranlarına çevrildi! Uzmanlardan altın yatırımcılarına dikkat uyarısı geldi

Gram altın zirveye ulaşırken uzmanlar tarafından da artan fiyatlar üzerine tavsiyeler gelmeye başladı. Gram altın fiyatının 1025 TL olmasıyla beraber rekor kırılmış oldu. Ons altın fiyatları için gözler ABD'ye çevrildi. Bunun yanı sıra açıklanacak faiz kararları ise endişelere neden oldu. Altın düşecek mi? Altın da son durum ne? Altın daha ne kadar yükselecek? İşte detaylar...

09.06.2022-19:23 - (Son Güncelleme: 09.06.2022-19:23) Gözler ABD enflasyon oranlarına çevrildi! Uzmanlardan altın yatırımcılarına dikkat uyarısı geldi

ABD enflasyon verileri yarın açıklanacak bunun yanı sıra Avrupa Merkez Bankası ise bugün 14.45'te faiz kararlarını açıklayacak. Bunun üzerine altın fiyatlarına gözler çevrildi. Altın fiyatları ne kadar olacak? Altın düşüşe geçecek mi? Altın için uzmanlardan uyarıla geldi.

ABD enflasyon verisi bekleniyor

Altın konusunda beklenen diğer bir karar ise ABD'nin enflasyon değerlerini açıklamasıdır. 40 yılın en zirve ekonomik zorluklarını yaşayan ABD enflasyonu 14-15 Haziran tarihinde Fed toplantısı öncesi büyük önem taşımaktadır. Beklenti ise yıllık manşet enflasyonun yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye, yıllık çekirdek enflasyonun ise yüzde 6,2’den yüzde 5,9’a gerilemesi durumu oluştu.

Altın da son durum

Dolar 17 TL'yi geçti

Ons altının artış göstermemesi yerinde saymasına rağmen doların bu denli yükselmesi kafaları karıştırdı. Doların 17 TL'yi aşması ve gram altının rekor üzerine rekor kırmasıyla beraber son durum merak konusu oldu. Bu yükselişler ele alındığında ise gram altın 2022 yılı içerisinde %28 oranında değer kazandığı görülmektedir.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal