Google’dan iklim değişikliğine özel doodle: İklim değişikliği ilerleme durumu nedir?

Arama motoru Google, 22 Nisan Dünya Günü özelinde bir doodle tasarımı yaptı. Dünya Günü doodle tasarımı ile Dünya’daki altı kıtanın tümü yer alıyor. Peki 22 Nisan Dünya Günü anlamı nedir? İklim değişikliği ilerleme durumu nedir? İşte soruların yanıtı haberimizde…

22.04.2024-12:51 - (Son Güncelleme: 22.04.2024-12:51)

Google, dünyanın altı kıtasından görüntüler oluşturarak oluşturduğu İklim değişikliği ilerleme durumu doodle tasarımı, sosyal medyada gündem oldu. 22 Nisan Dünya Günü’ne özel yapılan bu doodle sonrasında iklim değişikliği ilerleme durumu hakkındaki araştırmalar yapılmaya başlandı. Peki 22 Nisan Dünya Günü anlamı Nedir? İklim değişikliği ilerleme durumu nedir?

22 Nisan Dünya Günü anlamı nedir?

Dünya Günü, çevrenin korunmasına adanmış küresel bir etkinliktir. Dünya'nın yaşamını ve güzelliklerini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla düzenlenir. Bu özel günün fikri, ilk kez John McConnell tarafından 1969 yılında San Francisco'da düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansı'nda ortaya atıldı. 

McConnell, Dünya Günü kutlamaları için ekinoks zamanını, yani 21 Mart'ı önerdi. Ancak, çevre sorunlarına duyarlılık gösteren ilk büyük hareket, Wisconsin Senatörü Gaylord Nelson'un desteğiyle ve Denis Hayes'in organizasyonuyla 22 Nisan 1970'te gerçekleşen ilk Dünya Günü kutlamalarıyla başladı.

Google’dan iklim değişikliğine özel doodle: İklim değişikliği ilerleme durumu nedir?

2024 Dünya Günü'nün teması, plastik kirliliğinin ve bunun zararlı çevresel etkilerinin vurgulanmasıyla ilgili kritik bir sorunu ele alıyor: "Gezegen Plastiklere Karşı".

İklim değişikliği ilerleme durumu nedir?

Dünya Günü'nün 50. yıl dönümüne özel bir Doodle ile Google'ın ana sayfasında gördüğünüz özel Doodle, iklim değişikliğine dikkat çekmek için özenle hazırlandı. Doodle'a tıkladığınızda, arıların dünya için ne kadar kritik bir rol oynadığını anlatan bir yazı ile karşılaşıyorsunuz.

Bu yazıda, dünyadaki ekinlerin üçte ikisinin ve çiçekli bitkilerin yüzde 85'inin arıların polenlerini yayması sayesinde büyüdüğü belirtiliyor. Arılar, ekosistemin dengesini korumada hayati bir rol üstleniyor ve doğanın sağlıklı işleyişinde büyük bir öneme sahip.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal