Google ve Wikipedia Kapanabilir! Kritik Uyarı

Pakistan hükümeti kutsal değerlere saygısızlık yapıldığı gerekçesiyle Google ve Wikipedia'ya bazı içeriklerin kaldırılması konusunda uyarıda bulundu.

25.12.2020-21:43 - (Son Güncelleme: 25.12.2020-21:42) Google ve Wikipedia Kapanabilir! Kritik Uyarı

Uzun süredir kutsal değerlere saygısızlık edildiği gerekçesiyle Google ve Wikipedia'nın Pakistan'daki durumu tartışılıyordu. Konuya ilişkin Pakistan Telekomünikasyon Ajansı açıklama yaptı.

Pakistan Telekomünikasyon Ajansı'ndan (PTA) yapılan açıklamada, Google’da 'İslam’ın mevcut halifesi' şeklinde yapılan aramalarda yanıltıcı sonuçlar bulunduğuna ve Ahmediye topluluğunun 'Google Play Store'a Kur'an'ı Kerim'in orijinal olmayan versiyonunu yüklediğine' dair şikayetler alındığı belirtildi.

Açıklamanın devamında, Wikipedia'da ise İslam Peygamberi Hazreti Muhammed’in karikatürlerinin bulunduğuna ve 'Mirza Masrur Ahmed’i Müslüman olarak tanımlayan' makaleler aracılığıyla yanıltıcı bilgilerin yayıldığına yönelik şikayetlerin, PTA'ya ulaştığına dikkat çekildi.
Her iki kurumdan da platformları aracılığıyla yayılan kutsal değerlere saygısız içeriklerin kaldırılması, aksi halde yasal yollara başvurulacağı uyarısında bulunuldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal