Google News Dijital Dergilerini Kaldırıyor, Abonelerine Geri Ödeme Yapacak

İnsanların Rolling Stone veya Conde Nast Traveler ve çevrimiçi gazeteler gibi dergileri bile okumadıklarını fark eden Google, Google Haberler uygulamasında dergilerin basılı kopyalarına son vermeye karar verdi. Teknoloji devi, işlenen tam geri ödemeler hakkında Google Haberler kullanıcılarına e-posta gönderdi.

04.01.2020-17:30 - (Son Güncelleme: 04.01.2020-17:28) Google News Dijital Dergilerini Kaldırıyor, Abonelerine Geri Ödeme Yapacak

Google Haberler'deki dergileri akıllı telefonlarda veya masaüstünde görüntüleyebileceğiniz yazdırma sürümleri olan pdf dosyaları şeklinde servis ediliyordu.

Cuma günü yayımlanan raporda, okuyucuların dergilerin e-versiyonunu okumak istemeleri halinde dergilerin web sitelerini ziyaret edebilecekleri belirtildi.

Raporda Google yayıncıları için, "Yayıncılar Google Haberler'de ücretli RSS tabanlı yayınlar biçiminde içerik satmaya devam edebilecekleri" de ifade ediliyor.

Ancak, uygulama sürümünüze bağlı olarak Google Haberler uygulamasında, Aşağıdaki veya Sık Kullanılanlar sekmesinde daha önce abone olduğunuz tüm sorunlara erişmeye devam edebilirsiniz.

Uygulamada artık kaldırılan dergilerle ilgili, "En son makaleleri okumaya devam etmek için Google Haberler'de bu yayını aramanızı veya yayının web sitesini ziyaret etmenizi öneririz." şeklinde açıklama yazısı çıkacak.

Google, 2012 yılında Play Dergiler uygulamasıyla dergi içeriği sağlamaya başlamıştı.

Şirket daha sonra uygulamayı Play Gazetelik olarak yeniden adlandırmış ve Google Haberler ile birleştirmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal