Google güveni sarstı: Rekabete uymadıklarını ve 700 milyon doları ödemeyi kabul etti!

Google, ABD eyaletleri ve tüketicileriyle yapılan bir antitröst anlaşmasının (rekabeti düzenleyen yasa) şartlarına göre, 700 milyon dolar ödemeyi ve Play uygulama mağazasında daha fazla rekabete izin veren yasayı kabul etti.

21.12.2023-10:51 - (Son Güncelleme: 21.12.2023-18:00) Google güveni sarstı: Rekabete uymadıklarını ve 700 milyon doları ödemeyi kabul etti!

San Francisco federal mahkemesinde açıklanan karara uyan Google, aynı zamanda Alphabet'in sahibidir. Google, tüketiciler için bir uzlaşma fonuna 630 milyon Dolar ve eyaletler tarafından kullanılacak bir fona 70 milyon dolar ödeyeceğini açıklandı.

Google yanlış yaptığını kabul etti

Anlaşmada, uygun tüketicilerin en az 2 ABD doları alacağı ve Google Play'deki harcamalarına göre ek ödemeler alabilecekleri belirtildi. 50 eyaletin tamamı, Columbia Bölgesi, Porto Riko ve Virgin Adaları yerleşime katıldı. Google, Android cihazlarda uygulamaların dağıtımına ilişkin yasa dışı kısıtlamalar ve uygulama içi işlemler için gereksiz ücretler yoluyla tüketicilerden fazla ücret almakla suçlandı. Yanlış yaptığını kabul etmedi.

google rekabete uymadı

Rekabete aykırı davrandılar

Baş davacı konumundaki Utah ve diğer eyaletler anlaşmayı eylül ayında duyurmuştu ancak şartlar Google'ın "Fortnite" yapımcısı Epic Games ile ilgili davasından önce gizli tutuldu. Geçtiğimiz zamanlarda Kaliforniya federal jürisi, Epic ile Google'ın uygulama işinin bazı bölümlerinin rekabete aykırı olduğu konusunda hemfikirdi.


‘‘Güçlü güvenlikler almaya devam ediyoruz’’

Google'ın hükümet işleri ve kamu politikasından sorumlu başkan yardımcısı Wilson White, yaptığı açıklamada, anlaşmanın Android'in seçimi ve esnekliği üzerine inşa edildiğini, güçlü güvenlik korumalarını sürdürdüğünü ve Google'ın diğer (işletim sistemi) üreticileriyle rekabet etme yeteneğini koruduğunu ve kullanıcılar ve geliştiriciler için Android ekosistemine yatırım yaptığının bilgisi verildi.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal