Google Drive Daha Güvenli Oldu

Google’în bulut depolama sistemi Google Drive’ı hemen herkes kullanıyor ve verilerini yedekliyor. Belki de bu nedenle güvenlik çok daha önemli bir hale geldi. Google’da tedbirlerini artırarak gizlilik ekranı kullanıma sundu. Özellik Face ID ve Touch ID ile kullanılabilecek.

05.05.2020-09:28 - (Son Güncelleme: 05.05.2020-09:28) Google Drive Daha Güvenli Oldu

Yeni gelen özelliğe göre artık uygulamayı açarken yüz tanıma veya parmak izi okumayı zorunlu hale getirebilirsiniz. Bu sayede telefonunuz başkasının eline geçse ya da en kötü senaryoda hacklense bile uygulama içerisinde barındırdığınız kişisel dosyalarınıza erişim sağlamasının önüne geçilmiş oldu.

Özellik şu an için Apple için geçerli. Ancak Google’ın Android’in de sahibi olduğunu düşünürsek yakın bir zamanda Android cihazlar için de geçerli olacaktır.

Özellikten faydalanmak için uygulamayı App Store’dan güncelledikten sonra Ayarlar menüsünden Gizlilik Ekranı seçeneğine tıklamak ve bunu aktif etmek yeterli oluyor. Parmak izi veya yüz tanımanın aktif olduğu iPhone veya iPad’inizde 4 farklı seçenek sunuluyor. Hemen seçeneği uygulamadan çıkar çıkmaz, tekrar kimliğinizi doğrulamanızı gerektiriyor. Bu süreyi 10 saniye, 1 dakika, 10 dakika olarak seçebiliyorsunuz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal