Google deprem uyarı sistemi nedir, nasıl çalışıyor? Deprem uyarı sistemi Malatya depremini önceden mi bildi? Google Android iOS deprem uyarı sistemi aktif etme

Teknoloji devi Google’ın deprem uyarı sistemi, Malatya Pütürge’de yaşanan depremi 15 saniye önceden bilmesi sonucunda herkesin dikkatini çekti. Google deprem uyarı sistemi hakkındaki araştırmalar da bu gelişme ile beraber yoğunlaştı. Araştırmalar Google Android iOS deprem uyarı sistemi aktif etme terimleriyle sürüyor. İşte detaylar...

11.08.2023-17:19 - (Son Güncelleme: 11.08.2023-17:19)

Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonrasında gündeme gelen Google Deprem uyarı sistemi, bugün Malatya’da yaşanan depremini ortalama 15 saniye önceden bildi. Google deprem uyarı sistemi hakkındaki araştırmalar da bu kritik gelişme sonrası hareketlendi. Araştırmalar Google Android iOS deprem uyarı sistemi aktif etme terimleriyle sürüyor. 

Google deprem uyarı sistemi nedir, nasıl çalışıyor? 

Deprem uyarı sistemi, Google tarafından geliştirilen bir yapıdır ve android telefonlarda gerekli izinlerin verilmesiyle çalışır. Öte yandan iOS'ta da uyarı sistemi bulunuyor.

Google Deprem Uyarı Sistemi

Google deprem uyarı sistemi Android’de nasıl çalışıyor? 

Android’de deprem uyarı sistemini aktif etmek için konum özelliğinin açık olması ve internete bağlı olması gerekiyor.

Telefonunuzun “Ayarlar” uygulamasına giriş yapın.

“Konum > Deprem uyarıları” seçeneklerini takip edin.

Deprem uyarıları seçeneğini aktif edin.Böylece deprem uyarı sistemi aktif hale gelmiş olur. Söz konusu deprem uyarıları, konum ayarları kısmında görünmüyorsa ciha desteklemiyor demektir.

Google deprem uyarı sistemi iOS’da nasıl çalışıyor? 

Ayarlar uygulamasını açın: İOS cihazınızın ana ekranındaki Ayarlar uygulamasını açın.

Acil Durum: Ayarlar uygulamasının ana sayfasından "Acil Durum" seçeneğine gidin.

Deprem Uyarıları: Acil Durum sayfasında, "Deprem Uyarıları" seçeneğine dokunun.

Uyarıları Açın: "Deprem Uyarıları" sayfasında, "Uyarıları Aç" seçeneğini etkinleştirin. Bu işlemi yaptığınızda, İOS cihazınız deprem uyarıları almaya hazır hale gelir.

Gerektiğinde Titreşimleri Açın: Aynı sayfada, "Gerektiğinde Titreşimleri Aç" seçeneğini etkinleştirin. Bu seçenek, cihazınızın deprem sırasında titreşim yaparak sizi uyarmasını sağlar.

Bölge Seçimi: "Deprem Uyarıları" sayfasında, "Bölge Seçimi" seçeneğine dokunun. Bu seçenek, hangi bölgelerde yaşadığınıza bağlı olarak, cihazınızın size deprem uyarısı gönderip göndermeyeceğini belirler.

Otomatik Ayarlama: Bölge Seçimi sayfasında, "Otomatik" seçeneğini etkinleştirin. Bu seçenek, cihazınızın bulunduğunuz bölgeyi otomatik olarak belirlemesini sağlar.

Kendi Bölgenizi Seçin: Alternatif olarak, "Kendi Bölgenizi Seçin" seçeneğine dokunarak kendinizin yaşadığı bölgeyi manuel olarak seçebilirsiniz.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal