Google Coronavirüs Dolandırıcılığı Yapan E-postalarını Engelliyor

Arama motoru Google, Gmail e-posta uygulamasında Coronavirüsle ilgili çok sayıda tedbir aldı. Bu alanda artan dolandırıcıların kullanıcıları aldatmasını önlemek için şirket her gün 18 milyon tuzak e-postayı engelliyor.

18.04.2020-15:40 - (Son Güncelleme: 18.04.2020-15:34) Google Coronavirüs Dolandırıcılığı Yapan E-postalarını Engelliyor

Google’dan yapılan açıklamaya göre Coronavirüs salgını sonrası kimlik avı saldırılarında ciddi bir artış yaşanıyor. Kimlik avı saldırıları kısaca kullanıcıların kişisel verileri ifşa etmeleri için kandırmaya çalıştığı tuzak bağlantılar olarak ifade edilebilir.

Google 1,5 milyar kişi tarafından kullanılan Gmail servisinde, hergün ortalama 100 milyondan fazla kimlik avı e-postasını engellediğini söylüyor. Bunların, neredeyse beşte birini Coronavirüs ile ilgili aldatmaca e-postaları oluşturuyor.

Bilişim uzmanları, virüsün şimdiye kadarki en büyük kimlik avı konusu olabileceğini söylüyor. Bireylere, mağdurları yazılım indirmeye veya sahte nedenlere bağış yapmaya ikna etmek amacıyla Dünya Sağlık Örgütü (WHO) gibi yetkilileri taklit eden çok çeşitli e-postalar gönderiliyor.

Siber suçlular ayrıca kamu kurumlarını taklit ederek devlet destek paketlerinden yararlanmaya çalışıyor.

Google ise, makine öğrenme araçları ile geliştirdiği araçlarıyla e-postaların büyük çoğunluğunu sizin karşınıza gelmeden temizliyor. Ancak olur da Google’ın ya da hizmet aldığınız e-posta uygulamalarının gözünden kaçan tuzak bir e-posta olursa dikkatli olmanızı öneriyoruz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal