Google Chrome Nedir? Google Chrome Faydaları

Google Chrome, günümüzde en çok kullanılan web tarayıcısıdır. Bünyesinde barındırdığı birçok özellik sayesinde tercih edilir. Peki Google Chrome nedir? Google Chrome faydaları nedir?

03.03.2021-11:07 - (Son Güncelleme: 03.03.2021-11:07) Google Chrome Nedir? Google Chrome Faydaları

Google Chrome, dev teknoloji şirketi Google tarafından geliştirilen ve Eylül 2008’de ücretsiz olarak internet kullanıcılarına sunulan web tarayıcısıdır. Chrome, ilk olarak Windows için geliştirilse de günümüzde Linux, macOS, iOS ve Android başta olmak üzere birçok işletim sisteminde kullanılıyor.

GOOGLE CHROME NEDİR?

StatCounter isimli web sitesinin her yıl yayınladığı istatistiklerine göre Google Chrome, masaüstü tarayıcı pazarında %63 kullanılma payı olan bir internet tarayıcısıdır. Diğer istatistiklere bakıldığında tüm platformların toplamındaki pazar payı %54, akıllı telefonlardaki pazar payı ise %54'tür. Chrome’un geliştiricileri tarafından yapılan açıklamalara göre tarayıcının öncelikli amacı kullanıcılarının dolaşım hızını ve dolaşım güvenliğini arttırmaktır.

Ayrıca Chrome, Google ve Netscape gibi 26 altı farklı kod kütüphanesinden üçüncü parti yazılım kullanmaktadır.

GOOGLE CHROME FAYDALARI NELERDİR?

En çok tercih edilen web tarayıcısı olma özelliğini her daim koruyan Chrome, kullanıcılara birçok fayda ve kullanım kolaylığı sağlar. Bu faydalardan bir kısmını anlatalım;

Google Chrome sekmeleri optimize edilir. Bu işlem ile birlikte sekmeler arasındaki hızlı dolaşım mümkün hale gelir.

Şifreleri akılda tutmak gerekmez. Çünkü Chrome ziyaret edilen her web sitesi için karmaşık şifreler oluşturur ve bunları veri tabanında saklar.

Adresinizi, form doldurma ve ödeme bilgilerini saklayarak otomatik doldurma işlemi yapar.

Kullanım kolaylığı sağlamak için hemen her işlem için bir uzantı barındırır. Bu uzantılar sayesinde web deneyimi iyileştirilir. Karanlık mod, çeviri, reklam engelleme uzantıları en çok tercih edilen uzantılardır.

Gelişmiş arama seçenekleri ile aramadaki boşlukları tamamlar.

Senkronizasyon özelliği sayesinde her işletim sistemi ve cihaz için verilerin ulaşılabilir bir durumda olmasını sağlar.

Sınırsız kişiselleştirmeye olanak tanır. Bu sayede tarayıcı ne kadar sık kullanırsa deneyim o ölçüde iyileşir.

Yapılan aramalara göre belirli bir konudaki makaleleri ve haberleri öne çıkartır.

Google Chrome, YouTube ve GMail gibi diğer Google servislerine hızlı bir şekilde ulaşım imkânı sağlar.

GOOGLE CHROME GÜNCELLEMESİ

Google Chrome, sık sık tarayıcı güncellemesi yaparak kendisini sürekli olarak geliştirir ve yeni özellikleri bünyesine ekler. Bu sayede güncel teknolojik imkânlara daha hızlı bir şekilde adapte olur. Yeni bir güncelleme geldiğinde Google Chrome, kullanıcılarına bildirim gönderir ve güncellemeden haberdar eder. Kullanıcılar, bildirimde yer alan adımları izleyerek tarayıcısını dakikalar içerisinde güncelleyerek yeni özellikleri kullanmaya başlar.

GOOGLE CHROME İNDİR

Google, web tarayıcısı servisini kendi web sitesi üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde indirilmesine imkân sunar. İndirme işleminin tamamlanmasının ardından yönlendirmeler takip edilerek tarayıcı kişiselleştirilir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal