Göğsünden Bıçaklanan Vatandaşı, Kadın Polisin İlk Yardım Müdahalesi Kurtardı!

İstanbul'da yaşanan olayda, göğsünden bıçaklanan vatandaşı kadın polis ilk yardım yaparak hayatta tuttu.

31.10.2021-15:15 - (Son Güncelleme: 01.11.2021-17:22)

İstanbul'un Nişantaşı ilçesinde yaşanan olayda, göğüs bölgesinden bıçaklandığı için olay yerinden kaçan genç, trafik polislerinden yardım istedi. Kadın trafik polisi, göğsünden kanlar akan genç vatandaşa tampon yaparak ilk yardım müdahalesinde bulundu. Durumu değişmeyince genç vatandaşı hastaneye götüren polis memurunun bu davranışıyla gencin hayatını kurtardığı belirtildi.

GÖĞSÜNDEN BIÇAKLANINCA KAÇMAYA BAŞLADI

İstanbul'un Şişli'ye bağlı Nişantaşı ilçesinde, Nişantaşı Vali Konağı Caddesi üzerinde meydana gelen olayda Atakan Sönmez (20)  trafikte tartıştığı N.T ve Ü.T isimli şahıslar tarafından önce darp edildi daha sonra ise bıçaklandı. Bıçaklanmanın etkisiyle şoka girip koşarak kaçan genç adam, trafik polisini görünce yanına gidip yardım istedi.

KADIN POLİS İLK YARDIM MÜDAHALESİNE BAŞLADI

Araç içinde camlar kapalı bir şekilde oturan polisler ilk başta genç vatandaşın ne anlatmaya çalıştığını anlamadılar. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görev yapan kadın trafik polis memuru Sema Küçükşimşek, gencin göğsünden bıçaklandığını anlayınca yere oturmasını isteyip ilk yardım müdahalesine başladı.

KADIN POLİS GENCE TAMPON YAPTI

Sema Küçükşimşek tişörtü ile kanayan bölgeye tampon yapıp genç vatandaşın kan kaybetmesini önledi. Diğer polis ise 112'yi arayarak olay yerine sağlık ekiplerini istedi. Çevredeki vatandaşların ve arabaların yoğun olması nedeniyle ambulans olay yerine geç geldi.

AMBULANS GELMEDİ POLİS HASTANEYE YETİŞTİRDİ

Ambulansın olay yerine trafik ve kalabalıktan dolayı gelememesi üzerine kadın trafik polisi Sema Küçükşimşek ve ekip arkadaşı yaralı genci ekip arabasına bindirerek hastaneye ulaştırmaya çalıştı. İlk yardım müdahalesi ve polislerin kısa sürede hastaneye yetiştirmesi üzerine genç vatandaş hayatta kaldı. Hastaneye geldiğinde baygın olan gencin bir süre daha genç kalması durumunda hayatını kaybedeceği öğrenildi.

KAMERALAR ANBEAN KAYITTAYDI

Şişli'nin Nişantaşı bölgesinde yaşanan olay güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde gencin koşarak polislerin yanına gelip yardım istediği ve sonrasında polislerin ilk olarak müdahale ettiği, daha sonra ise genci araca alarak olay yerinden ayrıldıkları görülüyor.

İLK YARDIM NASIL YAPILIR?

-İlk yardımcının müdahalede yapması gerekenler

-Hasta/yaralının durumunu değerlendirmek

-Hasta/yaralının korku ve endişelerini gidermek,

-Hasta/yaralıya müdahalede yardımcı olacak kişileri organize etmek,

-Hasta/yaralının durumunun ağırlaşmasını engellemek için gerekli müdahalede bulunmak,

-Kanama, kırık, çıkık ve burkulma vb. durumlarda yerinde müdahale etmek.

-Hasta/yaralının yarasını görmesine izin vermemek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal