Göçmen ve mülteci akınına karşı devletin aldığı önlemler hat safhada!

Kaçak göçmen ve mülteci akınına karşı ileri teknoloji ile donatılan sınır tam güvenlik stratejisiyle gece gündüz gözetleniyor. İşte haberin detayları...

25.06.2022-10:10 - (Son Güncelleme: 25.06.2022-10:10) Göçmen ve mülteci akınına karşı devletin aldığı önlemler hat safhada!

Türkiye’nin Güneydoğu sınırında olası düzensiz göçmen ve mülteci akınına karşı üstün teknolojilerle birlikte ASELSAN'ın geliştirdiği Sınır Güvenliği sistemi ile sınırlar korunmaktadır. İçerisinde geniş alan gözetleme sistemi, çok robotlu insansız hava aracı, sarp silah sistemi, kara gözetleme radarı, geniş alan gözetleme sistemi, yankı akustik atış yeri sistemi, midas toprağa gömülü akustik algılayıcı, insanlı sınır gözetleme kulesi, hat boyu gözetleme sistemi ve balonlu geniş alan gözetleme sistemi yer almaktadır. 


Gece-gündüz demeden gözetleniyor 

Dragoneye Elektro-Optik Sensör Sisteminden hiçbir şekilde kaçışın mümkün olmadığı ve gece-gündüz demeden olumsuz hava koşullarında bile keşif ve gözetleme imkanı sağlamaktadır. Bu sistem, dokunmatik ekranlı bilgisayar ve çok fonksiyonlu yönetme kolundan oluşan operatör kumanda birimi, motorize yönlendirme biriminin sayesinde uzak mesafelerden hareketli hedef tespiti yapabilmektedir. Söz konusu sistem sesli uyarı vererek, istenen hedef takibini gerçekleştirmektedir. Bahsi geçen bu sistemler ise Kara Kuvvetleri unsurlarınca kullanılmaktadır. Sınırlar son teknoloji ile donatılan cihazlarla kontrol altında tutulmaktadır. 


Düzensiz göçmen ve mültecilere yönelik önlemler

-1.028 km Güvenlik Duvarı 

-913 km Aydınlatma 

-293 km Kamera/Algılayıcı 

-341 Elektro-optik Kule 

-284 Termal Kamera ile sınırlarını korumaya devam ediyor.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal