Göbek Bağı Düşmediyse Ne Yapılmalı? Bebeğin Göbek Bağı Ne Zaman Düşer?

Doğum sonrası bebeği anneye bağlayan doğum kordonu kesilir. Ardından göbek bağı bebekte bir süre kalır. Önemli olan annenin bebeğin göbek deliğine dikkat etmesidir.

24.08.2019-09:42 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-11:25) Göbek Bağı Düşmediyse Ne Yapılmalı? Bebeğin Göbek Bağı Ne Zaman Düşer?

Göbek bağı düşmediğinde birçok ebeveyn telaş yapıyor ve kendileri düşürmeye çalışıyorlar. Ancak bu durumun doğru olmadığı uzmanlar tarafından belirtiliyor.

GÖBEK BAĞI DÜŞMEZSE NE YAPILIR?

Göbek düşmesi olarak da isimlendirilen bu aşamanın bebeğin doğumundan sonraki 3 ila 20 gün arasında gerçekleşmesi lazımdır. Bu süre uzadığı zaman,anne ve baba düşürmeye çalışmak yerine vakit kaybetmeden kesinlikle doktorunuza danışmanız önerilir.
Göbek düşme işaretleri arasında en kolay fark edeceğiniz durum, bebekte kalan 2-3 cm uzunluğundaki kordonun yavaş yavaş kurumasıdır. Bu aşama başladıktan kısa bir zamanın ardından da söz konusu kordon düşüyor. Daha sonra bağın koptuğu bu yerde bebeğin göbek deliği meydana geliyor. Çok hassas bir yer olan göbek deliğinin bakımının, özellikle bebeğin gelişiminin hızlı bir şekilde sürdüğü bu aşamada çok özenli olmak gerekiyor. Özenli bakım yapılmadığı zaman, bebeğin göbek deliği etrafından enfeksiyon kapma riski oldukça yüksek.

GÖBEK BAĞI DÜŞTÜKTEN SONRA BAKIMI NASIL YAPILMALI?

Bebek göbek bakımı ebeveynlerin çok zamanını almayacak, çok rahat bir süreç. Fataü bir kaç konuya dikkat etmek önemlidir. Doğumun sonrasında enfeksiyona çok açık olan bu yerin göbek düşene dek suyla temas ettirilmemesi gerekiyor. Anne, bebeği temizlemeli dilese dahi bebeğin göbeğini sudan muhafaza etmeli. Göbek etrafı ise antiseptik sıvıyla iyice temizlenmeli, sonrasında gazlı bezle üzeri örtülmeli.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal