Giyimde fiyatlar uçtu: Vatandaşlar ikinci el ürünlere yöneldi

Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntı her geçen gün vatandaşın sırtında daha ağır bir yük olmaya devam ediyor. Bazı bankalar 36 ay taksitle mont kredisi vermeye başlarken, İstanbul’da ikinci el kıyafet satan mağaza sayısı da artmaya başladı. Detaylar haberimizde...

12.11.2022-13:18 - (Son Güncelleme: 12.11.2022-13:18) Giyimde fiyatlar uçtu: Vatandaşlar ikinci el ürünlere yöneldi

Dünyada bir çok ülkede revaçta olan ikinci el kıyafet mağazaları, Türkiye’de her geçen gün ağırlaşan ekonomik sıkıntılardan dolayı daha da fazlalaştı. Bazı bankalar 36 ay taksitle mont kredisi vermeye başlarken, İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde açılan bir ikinci el kıyafet mağazasında temiz kullanılmış kıyafetler satılıyor. Mağaza özellikle alt gelir grubunun büyük ilgisini çekti. 

Vatandaşlar ikinci el ürünlere yöneldi

İHA’da yer alan habere göre; Avrupa’da ve gelişmiş ülkelerde sanatçıların dahi ikinci el marka ürünler alması ile gündeme gelen el değiştirme ve çevre hassasiyeti Türkiye’de revaçta olmaya başladı. Ülkemizde ekonomik gerekçelerde devreye giren ikinci el kıyafet mağazaları, israf ekonomisine karşı duranların ve dar bütçeler ile çok kişiyi giydirmek durumunda olanların gözdesi haline geldi. İyi bir pantolonun 10 ile 50 TL arasında satıldığı ikinci el kıyafet mağazalarında marka kabanlarda 100 ile 150 TL arasında alıcı buluyor. Gömlekler 20-50 TL bandında, spor ayakkabılar 30-100 TL fiyat aralığında alıcı buluyor. Temizlenip askılanan ürünlere her kesimden ilgi oluyor.

İstanbul Beylikdüzü İkinci El Mağaza

Fiyatlar 10 ile 150 lira arasında

İsrafın önlenmesi için açılan mağazalar, özellikle muhacirlerin ve gündelik ile ev geçindirenlerin uğrak noktası oluyor. Marmara Mahallesinde ikinci el AVM işleten Gıyasettin Arvas, aslında bir taraftan çöpe veya yurt dışına hurda olarak gidecek eşyaları ikinci defa sahiplendirerek sıfır atık çalışmalarına destek olduklarını söyledi. İhtiyaç sahibi müşterilerine fiyat anlamında büyük destek de sağladıklarını belirten Arvas, “Bizim fiyat skalamız 10 TL ile 150 TL arasında değişiyor. Ama harçlıklarını avucunda 1’er lira toplayıp bir şeyler almaya gelen çocukları bile boş çevirmemeye gayret ediyoruz” dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal