Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keleş geçtiğimiz sezon Süper Lig'de kümede kalma yarışında yaşadıkları zorlukları açıkladı

Giresunspor Teknik Direkörü Hakan Keleş, geçtiğimiz sezon kümede tutmayı başardığı takımıyla ilgili itiraflarda bulundu. Kümede kalmalarını sağlayan süreçte yaşadıklarını anlattı.

04.06.2022-15:03 - (Son Güncelleme: 04.06.2022-15:03) Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keleş geçtiğimiz sezon Süper Lig'de kümede kalma yarışında yaşadıkları zorlukları açıkladı

Spor Toto Süper Lig’e geçtiğimiz sezon yükselen ve ilk haftalarda küme düşmesine neredeyse kesin gözüyle bakılan Giresunspor, ligin özellikle ikinci yarısında harika bir galibiyet serisi yakalayarak kümede kalmayı başarmıştı.

Giresunspor’un kümede kalmasında kuşkusuz en büyük pay sahibi olan isimlerden biri olan Teknik Direktör Hakan Keleş, Sabah Gazetesi’ne açıklamalarda bulunarak ligde yaşadıkları süreç hakkında konuştu.

Hakan Keleş, yapmış olduğu açıklamalarda ;

‘Sıfırdan takım kurmanın zorluğu vardı’

Geçmiş senelerden gelen borçlar yüzünden geçen seneden transferlerimiz kapalıydı. Transferlerimiz geç geldi. Kampta 2-3 tane oyuncuyla çalışmak zorunda kaldık . Yani biz 5-6 hafta lig maçları oynayarak hazırlık dönemini geçirdik. Bir de sıfırdan takım kurmanın bir zorluğu vardı. O yüzden problem çektik.


‘Oyunumuzu skora yansıtamıyorduk’

Birbirlerini tanımayan oyuncuların bir uyum süreci vardı. O dönemde bile oyuncularımız istediğimiz şeyleri sahaya yansıtıyordu fakat sonuca yansıtamıyorduk. Ama dediğim gibi o sorunlu dönemi atlattıktan sonra, takım birlikteliğiyle beraber güzel de bir uyum sağladık. Yavaş yavaş istikrarlı bir sonuç aldık diyebilirim.

‘Kümede kalma yarışında olduğumuz takımlara puan kaybetmedik’

Biz tabi ki altımızdaki küme düşenler de dahil beş takımla 10 maç yaptık, 8 galibiyet, 2 beraberliğimiz var. Bu bize çok büyük bir avantaj sağladı. Yeni bir takım olduğumuz için büyük maçların motivasyonu çok daha farklı oluyor. Oyuncularım inanılmaz bir şekilde galibiyet istiyorlardı. Buna Beşiktaş maçıyla başladık, Galatasaray deplasmanında da puan aldık, Trabzonspor deplasmanından beraberlik aldık. Zaman içerisinde sonuçlar geldikçe oyuncuların moral motivasyonu yükseliyor. Bu tip galibiyetler çok farklı oluyor. Oyuncuların da bu tip galibiyetlere ihtiyacı vardı. Bu maçlar camiamıza hediye maçlarıydı.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal