Giresun'da Kamusal Alanda Sigara İçmek Yasaklandı

Koronavirüs sebebiyle Giresun'da sigara içmek yasaklandı.

25.09.2020-08:11 - (Son Güncelleme: 25.09.2020-17:08) Giresun'da Kamusal Alanda Sigara İçmek Yasaklandı

Giderek artmaya başlayan koronavirüse tedbirleri Giresun Belediyesi'ni harekete geçirdi.

Giresun Valiliği açıklamasına göre, il genelinde kamuya açık alanlarda yürüyüş esnasında sigara içmeyi yasakladı.

Giresun İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 22 Eylül'de Vali Enver Ünlü liderliğinde bir araya geldi. Burada il geneli için yeni önlemler alan meclis, alınan kararları açıkladı.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞ İÇİN DÜZENLEME

Toplantının ardından yapılan açıklamada, şu bilgiler aktarıldı:

''Giresun'daki tüm kamu kurumlarında, mesai başlangıç ve bitişlerinin toplu taşıma ve diğer ulaşım araçlarında yoğunluğa yol açmaması için 08.00-16.30 ve 08.30-17.00 şeklinde düzenlenmesi için gerekli çalışmaların yapılarak hayata geçirilmesine karar verilen toplantıda, 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların, çarşı, pazar yeri, AVM, sosyal mesafenin korunmasında zorluk yaşanan çay ocağı gibi işletmeler ile vatandaşlar tarafından yoğun kullanılan Gazi, Fatih, Alpaslan caddelerine 07.00-10.00 ile 16.00-19.00 saatlerinde girişlerinin kısıtlanması, Gazi, Fatih ve Alpaslan caddelerinde işletmesi bulunan veya burada çalışan 65 yaş üstü vatandaşların muaf tutulması kararlaştırıldı." İfade edildi.

SİGARA İÇMEK YASAKLANDI

Söz konusu toplantıda ayrıca, Giresun genelinde cadde, sokak, park ve bunun gibi kamuya açık alanlarda maske kullanımını göz ardı etmenin bulaşma riskini artırdığından yürüyüş esnasında sigara içmek yasaklandı.

Söz konusu kararların ihlal edildiği halde Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesine dayanarak para cezası kesileceği bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal