Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı: "Taklit ve Tağşiş Gıdaya Daha Caydırıcı Cezalar Verilmeli"

Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş gıda üreten işletmeleri daha caydırıcı cezalar vermesi gerektiğini savundu.

17.02.2020-12:11 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-11:56) Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı: "Taklit ve Tağşiş Gıdaya Daha Caydırıcı Cezalar Verilmeli"

Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş gıda üreten işletmeleri daha caydırıcı cezalar vermesi gerektiğini savundu.

Anadolu Ajansı'na konuşan Boyu, Bakanlığın taklit ve tağşiş üretimde bulunan işletmeleri ifşa ettiği son listesinde, daha önce bu durumdan ötürü ifşalanan firmaların bulunduğunu belirterek, Bakanlık cephesince bu hafta yapılacak ürün bazlı denetimlerin sağlıklı gıda erişimi açısından büyük önemi bulunduğunu da söyledi.

Boyu'nun konuyla ilgili ifadeleri şu şekilde:

"Tarım ve Orman Bakanlığının yayınladığı son listeye baktığımızda, aynı firma iki senedir ifşa listelerinde aynı uygunsuzlukla yer alıyor. Listelerde ifşa edilmesine ve ceza uygulanmasına rağmen firmanın aynı uygunsuzlukları tekrarladığı görülüyor. Bu firma yediği cezadan daha fazla kar elde ediyor ki uygunsuz üretimi sürdürüyor, 'Cezamı öderim, işime bakarım' diyor. Bunun önüne geçilmesi önem taşıyor."

Maliyet düşürmek ve daha fazla kar elde etmek için insan sağlığının tehlikeye atıldığını vurgulayan Boyu, taklit ve tağşiş gıda üreten firmalara verilen cezaların yetersizliğini ve bu cezaların artırılması gerektiğini şu sözlerle anlattı:

 

"İşletmeler uyguladıkları hile yöntemiyle yedikleri cezanın çok üstünde kar elde ediyor. Bu sebeple taklit ve tağşişten vazgeçmiyor. Uygunsuzluklardan dolayı ruhsatı iptal olan birçok işletme var ama bu kez de başka bir yakını adına işletme açıyor. Mevcut cezalar caydırıcı değil. Faaliyetten men uygulaması ve hapis gibi cezaların bir an önce yürürlüğe girmesi gerekiyor. Halkın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşımının sağlanması adına Tarım ve Orman Bakanlığı ile ilgili personel yoğun bir denetim çalışması yürütüyor. Bunların hepsi vatandaşın güvenilir gıdaya ulaşması adına güzel adımlar. Cezalarla ilgili düzenlemenin de bir an önce yasalaşması önem taşıyor."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal