Gıda enflasyonu durdurulamıyor: Yeni bir hamle daha geldi! Fidelerin yüzde 75’i hibe edilecek

Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde yapılan indirimlere rağmen gıda enflasyonu durdurulamıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda enflasyonuna karşı kent tarımını yaygınlaştırma için düğmeye bastı. Maliyet ve israfın azaltılması için belirli fide türlerinin yüzde 75’i hibe edilecek. İşte detaylar...

30.08.2022-10:16 - (Son Güncelleme: 30.08.2022-14:31)

Dar gelirli vatandaşın artmaya devam eden gıda enflasyonu karşısındaki zor durumunu gören Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımda maliyetleri ve israfı azaltmak adına harekete geçti. Her şehrin kendi kaynaklarıyla, kendi gıda ihtiyaçlarının üretilmesi, işlenmesi ve dağıtılmasına yönelik olan kent tarımı modelini inceleyen Tarım ve Orman Bakanlığı, yapacağı yeni hamle ile gıda fiyatlarının düşürmeye çalışacak. 

Yeni bir hamle daha geldi

Kent tarımının yaygınlaştırılması adına düğmeye basan bakanlık, ilk olarak Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere büyükşehirlerde "kent tarımı" modelinin yaygınlaştırması için çalışmalara başlayacak. Çalışmaların önümüzdeki günlerde diğer illere yayılacağı öğrenildi.

Gıda israfı azalacak

Kentlerde yapılacak tarımsal üretim ile lojistik maliyetler azalacağı gibi, tüketicilere sunulan tarım ve gıda ürünlerinde karbon ayak izi de düşecek, hasat edilen ürünler kısa sürede tazeliğini koruyacak şekilde halka sunulacak. Böylelikle gıda israfı da azalacak. Ayrıca, kent merkezlerindeki tarım arazileri de korunarak üretime kazandırılacak.

Kent Tarımı

Fidelerin yüzde 75’i hibe edilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı, büyükşehirlerdeki ilk ürünlerin hasadı sonrasında kışlık sebze üretimine yönelik olarak güz döneminde İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Şırnak ve Burdur'da belirlenen sebze türleri ve belirlenen proje uygulama alanlarında yüzde 75 hibe sebze fidesi tohumu temin ederek yeni yılda da üretime destek vermeye çalışacak. 

Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde indirimler yapılmıştı

Geçtiğimiz haftalarda Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde 30 temel tüketim ürününde indirim yapılmuştı. 15 Ağustos 2022 Pazartesi gününden itibaren yapılan indirimler kapsamında "Makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ay çiçek yağı, zeytin yağı, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, yumurta, peynir, tereyağı, bal, zeytin, çay, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, rulo havlu, kolonya, bebek bezi" ürünlerine indirim uygulanmıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal