Gheorghe Hagi: Galatasaray'ın Alexandru Cicaldau ve Olimpiu Morutan transferlerine karışmadım

Gheorghe Hagi, Galatasaray’da geçen sezon transfer edilip büyük bir hayal kırıklığı yaratan Rumen futbolcular Alexandru Cicaldau ve Olimpiu Morutan’ın transferiyle bir ilgili olmadığı açıkladı.

24.07.2022-12:37 - (Son Güncelleme: 24.07.2022-12:37)

Alexandru Cicaldau ve Olimpiu Morutan transferleriyle bir bağlantısı olup olmadığı büyük bir merak konusu haline gelen eski Galatasaraylı yıldız Gheorghe Hagi, Sabah Gazetesi’ne flaş açıklamalarda bulunarak dikkatleri üzerine çekti.

Efsane isimden sürpriz açıklama

Galatasaray’ın efsane futbolcularından Gheorghe Hagi, geçtiğimiz sezonda transfer edilen Alexandru Cicaldau ve Olimpiu Morutan’ın transfer süreciyle ilgili olarak yapmış olduğu açıklamalarda ;

‘ Alexandru Cicaldau ve Olimpiu Morutan çok yetenekli oyuncular. Romanya futbolu için de çok önemli olduklarını söyleyebilirim. Ama ikisini de Galatasaray'a ben önermedim ve transferlerine hiç karışmadım. Ben sadece kendi akademimde yetişen ve kulübüm Köstence'deki oyunculardan sorumluyum. O yüzden Galatasaray’ın geçtiğimiz sezonki transferleri Alexandru Cicaldau ve Olimpiu Morutan’ın görüşmeleriyle alakalı bir bilgim yok. ‘ ifadelerini kullanarak dikkatleri üzerine çekti.


Alexandru Cicaldau’nun Galatasaray macerası

Galatasaray’ın geçtiğimiz sezonda Rumen ekibi Craiova’dan toplamda 6.5 Milyon Euro bonservis ücreti karşılığında kadrosuna kattığı Alexandru Cicaldau ile 2026 yılının sonuna kadar sözleşme imzalanmıştı. Rumen yıldız Galatasaray’da beklentilerin bir hayli altında kaldı. Senelik ücreti 1 Milyon Euro olan Cicaldau, 39 karşılaşmada forma giyerken toplamda 4 gol ve 4 asistlik bir katkıyla oynadı.

Olimpiu Morutan’ın Galatasaray macerası

23 yaşındaki genç futbolcu Olimpiu Morutan ise Cicaldau ile aynı sezonda yine Romanya ekiplerinden FCSB’den 3.5 Milyon Euro bonservis ücretiyle birlikte transfer olmuştu. Senelik olarak 600.000 Euro kazanan Olimpiu Morutan, sarı kırmızılılarla 5 yıllık sözleşme imzalamıştı. Geride bıraktığımız sezonda 33 karşılaşmada forma giyme şansı yakalayan Olimpiu Morutan, bu maçlarda 3 gol ve 5 asistlik bir katkıyla oynadı. Beklentilerin çok yüksek olduğu Olimpiu Morutan, Galatasaray adına büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal