Gerilim Artınca Ne Yapacaklarını Şaşırdılar! Rum Kesimi'nden Papazlara Silah Eğitimi

Doğu Akdeniz’de Yunanistan ile birlikte gerilimi artıran Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nden dikkat çeken bir hamle daha geldi. Rum yönetiminin papazları silahlandırarak bu yönde eğitim verdiği ortaya çıktı.

11.02.2022-12:07 - (Son Güncelleme: 11.02.2022-12:07)

Yunanistan ile birlikte Doğu Akdeniz’de gerilimi artıran Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nden skandallar gelmeye devam ediyor. KKTC’ye yönelik provokatif tutumlarına son vermeyen Rum yönetiminin papazlara silah eğitimi verdiği belirtildi. 

Söz konusu olaya ilişkin Cyprus Mail gazetesinde yer verilen habere göre Doğu Akdeniz’de tansiyonu yükseltmeye devam eden Rum Ulusal Muhafız güçleri, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki Ortodoks papazları silahlandırarak tabanca, otomatik ve ağır silah eğitimi verdiği ifade edildi. 


ORTODOKS PAPAZLARA AĞIR MAKİNALI SİLAHLARLA ATIŞ TALİMİ

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde yaşayan Ortodoks papazlara otomatik ve ağır silah eğitimi verildiği kaydedildi. Yayınlanan kayıtlarda ise bir papazın, ağır makineli silahla atış eğitimi yaptığı görülüyor. Öte yandan papazlara yönelik verilen silah eğitiminde başarılı olanlara kilisede ödül verildiği aktarıldı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal