Gerilim Aden Körfezi’ne taşındı: Husiler ABD gemisini vurdu

Yemen’deki İran destekli Husiler, Aden Körfezi’nde seyreden Ginco Picardie adlı ABD gemisini vurdu. İşte detaylar…

18.01.2024-09:34 - (Son Güncelleme: 18.01.2024-17:40)

Kızıldeniz’de gerilimi giderek yukarı çeken Husiler, Aden Körfezi’nde bulunan ABD gemisi Ginco Picardie’ye deniz füzeleriyle saldırı düzenledi ve doğrudan vurdu. 

Husilere bağlı olan Yemen Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada saldırı ile ilgili olarak "Husilere bağlı Yemen Silahlı Kuvvetleri deniz kuvvetleri, Aden Körfezi'nde Amerikan gemisi Ginko Picardie'ye uygun sayıda deniz füzesi ile hedefleme operasyonu gerçekleştirdi ve hedef doğrudan vuruldu." sözleri kullanıldı.

Kızıldeniz Husi Saldırı

Tüm tehdit kaynakları hedef alınabilir

AA’nın haberine göre; Husiler, Yemen'in meşru savunma hakkı çerçevesinde hareket ederek ezilen Filistin halkını desteklemeye devam edeceklerini vurguladı. Açıklamada, Arap Denizi ve Kızıl Deniz'deki tüm tehdit kaynaklarını hedef almaktan çekinmeyecekleri belirtildi.

Ayrıca, Amerikan ve İngiliz saldırılarına karşı verilecek cevabın kaçınılmaz olduğu ve yeni bir saldırının cevapsız ve cezasız kalmayacağı ifade edildi. ABD yönetimi, Husileri, Kızıldeniz'deki saldırıları nedeniyle tekrar "yabancı terör örgütleri" listesine dahil etmişti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, daha önce Husilerin terör listesine eklendiğini ve Kızıldeniz’de gerçekleştirilen saldırılara hem ABD’den hem de uluslararası kamuoyundan ortak tepki geldiğini vurgulamıştı.


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal