17.09.2019-12:24 (Son Güncelleme:28.04.2022-09:25)


1

Eğer intihara yönelik geni olarak isimlendirilen RGS2 genine sahipseniz, yaşamınız süresince bir psikologdan yardım almanızda yarar var. Çalışmalar bu gene sahip ailelerin nesiller süresince intihara teşebbüs eden kişilere sahip olduğunu gösteriyor.



2

Eğer gereksiz para harcamak gibi kötü bir alışkanlığınız mevcutsa size şaşırtıcı bir haberimiz var! Yapılan çalışmalar, gereksiz para harcama ya da parayı israf etme gibi alışkanlıkların aileden geçebildiğini ispat ediyor.



3

Genetik yöntemlerle aktarılan DRD4 geni, sevgilinizi aldattığınızda dopamin salgılamanıza sebep oluyor.



4

Eğer aileniz öteki insanlarla iletişim kurarken zorlanan insanlara sahipse bu nitelik size de geçmiş olabilir! Tabii ki mutlaka böyle olmak zorunda diye bir kural yok fakat biz yine de uyaralım…



5

British Columbia Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olan Rebecca Todd’un yaptığı söyleme göre ADRA2B ismindeki gen, bizlere ailelerimizden miras kalabiliyor ve ruh durumumuz üstünde büyük bir etkiye sahip.



6

El serçe parmağının kıvrılması genetik bir alışkanlık olup çocuğa anne babasından geçer.



7

Hipersomni (gündüz uykulu), uykusuzluk ya da parasomnia (farklı uyku bozuklukları) bizlere aile geçmişinden gelen genlerdir. Eğer araştırırsanız sizin gibi bir aile üyesi bulabilirsiniz.



8

Uzmanların araştırmalarına göre uzun yaş da genetik olarak geçiyor. İnsan geninde uzun yaş geni diye bir şey olmasa da yaşı etkileyen hastalıklar var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr