Genetiği Değiştirilen Domuz Böbreği Organ Naklinde Kullanıldı!

Amerika’daki NYU Langone Health Hastanesi'nde görevli doktorlar, bilimsel bir atılım yaparak dünyada ilk kez genetiği değiştirilmiş bir domuz böbreğini başarılı bir şekilde insan vücuduna nakletti. Detaylar haberimizde...

20.10.2021-14:52 - (Son Güncelleme: 20.10.2021-15:20)

Amerika’daki NYU Langone Health Hastanesi'nde görevli doktorlar, bilimsel bir atılım yaparak dünyada ilk kez genetiği değiştirilmiş bir domuz böbreğini başarılı bir şekilde insan vücuduna nakletti.

Gerçekleştirilen ameliyat USA Today tarafından bildirildi fakat araştırma henüz hakemli bir incelemeden geçmedi veya bir tıp dergisinde yayımlanmadı.

Genetiği değiştirilmiş bir domuzun böbreği, beyin ölümü geçirmiş ve solunum cihazına bağlı olan bir kişiye nakledildi. Dr. Robert Montgomery'nin aktarımına göre böbrek normal şekilde çalışmaya başlayarak idrar üretti.

GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ DOMUZLAR ORGAN NAKLİNDE YENİ UMUT!

Dr. Robert Montgomery nakil ile ilgili şunları kaydetti: "Beklediğimizden bile daha iyiydi. Yaşayan bir donörden yaptığım herhangi bir nakil gibi görünüyordu. Ölen insanlardan alınan birçok böbrek hemen çalışmaz ve başlaması günler veya haftalar alır. Bu hemen işe yaradı.''

Dr. Montgomery, genetiğiyle oynanmış domuzların potansiyel olarak sürdürülebilir, yenilenebilir bir organ kaynağı olabileceğinin altını çizdi.

Böbrek nakli

DOMUZLAR SAĞLIK ALANINDA KULLANILMALI!

Amerika Birleşik Devletleri'nde her yıl yaklaşık 100 milyon domuzun tüketilmek için öldürüldüğünü belirten Dr. Montgomery, hayvan refahının ön planda tutularak domuzların sağlık alanında kullanılmasını önerdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal