Genel Sekreter Stoltenberg NATO Zirvesi'nde 'Çin'i Ele Alacak

ABD Başkanı Joe Biden ile NATO Zirvesi'ndeki gündem maddelerinden birinin de Çin olacağını NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, söyledi.

08.06.2021-09:55 - (Son Güncelleme: 08.06.2021-12:03) Genel Sekreter Stoltenberg NATO Zirvesi'nde 'Çin'i Ele Alacak

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 14 Haziran 2021 tarihin de Brüksel'de yapılacak NATO Zirvesi öncesi Beyaz Saray'da Amerika Başkanı Joe Biden tarafından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, kabul edildi.

ABD'de gazetecilere kapalı gerçekleştirilen görüşmenin sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg,  Joe Biden ile Çin, Rusya, küresel terör, siber tehditler ve iklim değişikliğinin güvenlik sonuçlarını gündemlerine aldıklarını ifade ederek, ''Biden, zamanımızın çoğunluğunda gelecek hafta Brüksel'de yapacak NATO Zirvesi'ne hazırlığı konuştu. Sabırsızlıkla beklediğimiz bu zirvede ittifakımızı nasıl daha da güçlendireceğimiz gündemi konusunda mutabık kaldık.'' diye belirtti. 

Küreselleşen dünyadaki zorluklar ile hiçbir ülkenin tek başına mücadele edemeyeceğini ifade eden NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, son senelere de Avrupa ve Kanada'nın NATO'ya yönelik yatırımlarının daha da arttığını ifade etti.

RUSYA İLE DİYALOG ZAYIFLIK GÖSTERGESİ DEĞİL

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ''Güçlü bir NATO Avrupa için iyi ancak ABD için de iyi. Hiçbir süper gücün ABD kadar NATO'da dostu ve müttefiği yok. Sayın Biden'ı Brüksel'de ağırlamayı dört gözle bekliyorum. Çok iyi bir görüşme yaptık.'' diye belirtti ve açıklamalarına devam etti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Başkanı Putin ile NATO Zirvesi'nin sonrasında görüşme kararını da gayet memnuniyet ile karşıladıklarını belirten NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ''Rusya ile diyalog zayıflık göstergesi değildir. Biz güçlüyüz, bir aradayız.'' diye belirtti.

ZİRVEDE ÇİN'İ GÖRÜŞECEĞİZ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, gerçekleşen görüşmede Çin'in masaya yatırılıp yatırılmadığına dair soruların sorulması üzerine, ''Çin, Başkan Biden ile yaptığımız görüşmedeki konulardan biriydi. NATO liderleri gelecek pazartesi bir araya geldiğinde de gündemlerden biri Çin olacak. Çin'in ekonomilerimize sunduğu fırsatların arttığını görüyoruz, Çin ile iklim değişikliği ve silah kontrolü gibi konularda iletişim halinde olmamız gerekir.'' ifadelerine yer verdi. 

Çin'in yakın zamanda dünyanın en büyük ekonomisi olacağını ifade eden NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ''Ancak Çin bizimle aynı değerleri paylaşmıyor. Çin'in Hong Kong'daki demokratik protestocuları nasıl engellediğini, Uygur Türklerine nasıl davrandığını, komşularını nasıl zorladığını ve Tayvan'ı nasıl tehdit etiğini görüyoruz.'' görüşünü ifade ederek paylaştı. 

Zirvede olmanın en büyük sorunun ne olacağının sorulması üzerine NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ''Şu anda karşı karşıya olduğumuz en büyük sorun, her geçen gün daha öngörülemez bir dünyada yaşamamız. Küresel rekabetin de gitgide arttığını görüyoruz. Bu nedenle aynı anda farklı sorun ve tehditlerle yüzleşmeye hazır olmalıyız.'' mesajını da verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal