Gençlere Coronavirüs Uyarısı: Yenilmez Değilsiniz, Ölebilirsiniz!

Dünyayı sarmaya devam eden coronavirüs salgını için, 'gençleri fazla etkilemiyor' düşüncesine Dünya Sağlık Örgütü cevap verdi. Gençlere seslenen Dünya Sağlık Örgütü Direktörü, "Yenilmez değilsiniz. Bu virüs haftalarca hastanede kalmanıza yol açabilir ve hatta sizi öldürebilir." dedi.

21.03.2020-10:00 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-10:25)

 

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını, şimdiye kadar dünya genelinde 11 binden fazla can alırken, ölümlerin çoğu yaşlı insanlarda görüldü. Bu durum ışığında yapılan değerlendirmelerde, coronavirüs salgınının gençleri etkilemediği sonucu ortaya çıktı. Virüsün ilk gününden bu güne kadar gelen değerlendirmeyle ilgili olarak Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Tedros Adhanım Ghebreyesus önemli açıklamalarda bulundu.

"BAŞKA BİRİNİN HAYATI VE ÖLÜMÜ ARASINDA FARK YARATABİLİR"

İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan genel merkezde internet üzerinden basın toplantısı yapan direktör, hastalığı belirti göstermeden atlatabildikleri için virüsün yayılmasına sebep olabilecek gençlere yönelik dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Ghebreyesus, "Yenilmez değilsiniz. Bu virüs haftalarca hastanede kalmanıza yol açabilir ve hatta sizi öldürebilir. Hastalanmasanız bile, gideceğiniz yerle ilgili yapacağınız tercihler, başka birinin hayatı ve ölümü arasında fark yaratabilir." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal