Gençlerde Sık Gözüken Unutkanlığın Nedeni

Unutkanlık gençlerde sık görülen bir durumdur. Bunun nedeni olarak vitamin eksikliği, hormon problemleri, kronik problemler olduğunu söyleyebiliriz. Gençlerin yaşadığı depresyonun unutkanlığı arttırdığını biliyor muydunuz? İşte detaylar...

18.06.2020-09:48 - (Son Güncelleme: 18.06.2020-11:27) Gençlerde Sık Gözüken Unutkanlığın Nedeni

Yapılan araştırmalar gençlerde unutkanlığın arttığını açıkladı. Beraberinde dikkat eksikliği yaşandığını söyleyebiliriz. Bu durumun belirli nedenleri olduğu gibi depresyon ruh halinin de tetiklediğini söyleyebiliriz.

DİKKAT EKSİKLİĞİNİN BAŞLICA NEDENLERİ NELERDİR?

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu, "Bu durum önemsiz ve geçici olabildiği gibi bazen temelinde farklı sebepler yatıyor olabilir. Vitamin eksiklikleri, hormon problemleri, depresyon ve benzeri ruhsal sorunlar, kronik nörolojik sorunlar sebebiyle unutkanlık ve dikkat eksikliği ortaya çıkabilir." açıkladı.

Unutkanlık farklı yaş gruplarında farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Özellikle ileri yaşlarda Alzheimer hastalığı ve bulanımlar, unutkanlığın sık karşılaşılan sebebidir. 

GENÇLER NEDEN UNUTKANLIK YAŞAR?

Günümüzde genç nüfusun giderek unutkanlık son zamanlarda büyük problem haline gelmiştir. Özellikle bu problemi yaşayanlar okul hayatlarında sıkıntı yaşanabiliyor. Aynı şekilde vitamin eksikliği ve hormon bozukluğu unutkanlığın ana sebeplerinden biridir. Açıklamalarına devam eden Hanoğlu," Özellikle B 12 ve D vitaminleri olmak üzere dikkat eksikliği ve unutkanlığın sebebi vitamin eksiklikleri olabilmektedir. Vitaminler normal koşullarda yiyecekler (D için güneş) ile alınabilen bu vitaminler değişik sebeplerle (genetik özellikler, beslenme bozuklukları ya da emilim bozuklukları vb.) Vücutta yetersiz hale gelebilirler. Ayrıca hanımlar arasında nerdeyse bir salgın halini alan otoimmün bir hastalık olan Haşimato hastalığı bazen tiroid bezinin yetmezliği ile sonuçlanabilir ve diğer sorunların yanında unutkanlık sebebi olabilir." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal