Gençler Hastanede Şoka Uğradı: Aşı Randevuları İptal Edildi

Sağlık Bakanlığı 15-18 yaş arası gençlere yönelik düzenlenen aşı uygulamasının tekrardan ele alacaklarını ifade etti.

18.08.2021-10:50 - (Son Güncelleme: 18.08.2021-12:37) Gençler Hastanede Şoka Uğradı: Aşı Randevuları İptal Edildi

Salgın kapsamında, aşı olmak için öncelik tanınlar bütün doz aşılarını oluyor. Önceliği alan 15-18 aş arası gençler, aşı olmak amacıyla gittikleri hastanelerde randevularının iptal edildiğini öğrenerek şaşkınlığa uğradı. 

Randevuların iptal edilmesinin ardından, bakanlık yetkilileri açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre, yeni bir düzenleme yapılacağını ve 15 yaş üstüne aşı hakkının tekrar gündeme geleceğini ifade ederek, bilgilendirme yaptı.

AŞI HAKKI OLMADIKLARINI ÖĞRENDİLER 

Sağlık Bakanlığı, 6 Eylül'de açılması planlanan okulların yüz yüze eğitime devam edebilmesi için 12 yaş üstü kronik hastalığı olan çocukların yanı sıra 15 yaş üstüne de aşı hakkı tanındığını belirtti. Ancak aşı randevusu alıp hastaneye giden gençlere, "Randevunuz iptal oldu. Yeniden almaya çalışın" çağrısı yapılarak aşılar ertelendi. Yeniden randevu almaya çalışanların ise sistemde aşı hakkı olmadığı belirtildi. 

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgilere göre bu konuda sistemde yeni bir düzenleme üzerinde çalışıldığını, 15 yaş üstü gençlerin aşı haklarının önümüzdeki günlerde yeniden gündeme geleceği belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal