05.01.2021-15:12 (Son Güncelleme:29.04.2024-07:45)


1

Yaşlanma belirtisi olarak görülen saç beyazlaması bazı insanlarda tahmin edilenden daha genç yaşta meydana gelir. Bir hastalığı olduğunu düşünen insanlarda bu durum genetik olarak da gerçekleşebilmektedir. Peki saçlar neden erkenden beyazlar ve bunun çözüm yöntemi nedir?



2

Saçların erkenden beyazlaması oldukça sık görülen bir problemdir ve ne kadar rahatsız edici olsa da altta yatan başka bir sorunun işareti olabilir!



3

Genç yaşta saçlarınızı beyazlatan nedenleri ve bu durumu önlemek için yapmanız gerekenleri öğrenmeye ne dersiniz?



4

1- B12 VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ

1- B12 VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ

Uzmanlara göre, genç yaşta saçların beyazlamasına yol açan en büyük neden, B12 vitamini eksikliğidir. Bu eksiklik zamanla saçların incelmesine ve dökülmesine de neden olabilir.



5

Bundan korunmak için beslenmenize yumurta, dana eti, ton balığı ve somon gibi yiyecekleri dahil edin. Gereken durumlarda bir uzmana danışarak B12'yi takviyesi de kullanabilirsiniz.



6

2- TİROİT BEZLERİNDE SORUN OLMASI

2- TİROİT BEZLERİNDE SORUN OLMASI

Tiroit bezlerinde oluşan sorunlar saçları kökten uca etkilemektedir. Saçlarınızda beyazlama, kırılma ya da yağlanma problemi yaşıyorsanız bunun nedeni tiroidinizin yeterince iyi çalışmaması olabilir.



7

3- GEREĞİNDEN FAZLA ABUR CUBUR TÜKETMEK

3- GEREĞİNDEN FAZLA ABUR CUBUR TÜKETMEK

Sağlıklı beslenmemek de saçlarınızın erken beyazlamasına neden olmaktadır. Bu konuda yapılan çeşitli çalışmalar kalsiyum, D vitamini, bakır, çinko ve demir eksikliğinin bu soruna yol açabileceğini doğruluyor.



8

4- SÜREKLİ STRES VE ENDİŞE HALİNDE OLMAK

4- SÜREKLİ STRES VE ENDİŞE HALİNDE OLMAK

Stresli ve endişeli olmak, saçınızın yenilenmesinden sorumlu olan kök hücreleri etkileyerek saçlarınızda vaktinden önce beyazlamaya yol açar.



9

5- GENETİK YATKINLIK

5- GENETİK YATKINLIK

Evet, beyaz saçlarınız ebeveynlerinizden ya da büyükanne ve büyükbabanızdan size miras kalmış olabilir.



10

Bu durumun diğer genetik hastalıklarda olduğu gibi bir çözüm yöntemi yok.



11

6- KİMYASAL SAÇ ÜRÜNLERİ

6- KİMYASAL SAÇ ÜRÜNLERİ

Şampuanlardan saç boyalarına kadar çoğu saç ürünü saç beyazlamasına neden olabilir.



12

Bu ürünlerin içinde bulunan zararlı kimyasallar, melanin seviyesini düşürür ve bu da saçlarınızın doğal rengini kaybetmesine yol açar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR