22.06.2018-16:23 (Son Güncelleme:03.05.2024-19:10)


1

Gençlerin hem ders çalıştıkları çalışma odaları, hem oyun oynadıkları oyun odaları, hem yeri geldiğinde televizyon izledikleri bilgisayardan film izledikleri yer de bu kendi odalarıdır. Işte tam da bu sebeple genç odası gençler için evin en önemli yeridir. Sizler için en modern genç kız odası dekorasyon fikirleri ve örneklerini hazırlarken, size ilham kaynağı olabilecek en güzel önerileri bir araya getirdik.



2

Hayatının en keyifli ve dinamik zamanında çoğunlukla zaman geçirdiği odasında gençlerin mutlu olmasını sağlamak kolay olmasa gerek. O zaman gelin bakalım genç kız odası dekorasyonunu yaparken nelere dikkat etmek gerekir.



3

Gençler, özellikle de ergenlik dönemindeki gençler hali hazırda yetişkinlere kendi seslerini duyurabilmek için çabalamaktadır. Fikirlerinin dinlendiğini, önemsendiğini görmek için ellerinden geleni yaparlar. Onların odalarını dekore edeceğiniz zaman fikirlerini sormak, bir çok noktada karar vermelerini sağlamak, kendilerini otoritesi kabul edilmiş ve önemli hissetmelerini sağlamak çok doğru olur.



4

Genç kızlar ve genç erkekler kendi tarzlarına, yaşam tarzlarına, zevklerine ve beğenilerine göre dekorasyon ürünleri seçimi yapabilirler. Böylece çok daha sevdikleri, çok daha benimsedikleri bir ortamda bolca zaman geçirebilirler.



5

Gençliğin içerisindeki dinamizm ve heyecanı dekorasyonlara da yansıtın. Kırmızının, pembenin, şeftali renklerinin en canlı tonlarını asıl temel ögelerde kullanın. Yatak örtülerinde, perdelerde, duvar akseuarlarında gençliğin enerjisini yansıtın.



6

Siyah gibi gri gibi sıkıcı ve soğuk renklerin bu odalara girmesine izin vermeyin. Dünya haritası gibi dünya ve hayat hakkında bilgi veren afişler ile duvarları süsleyerek çocuklarınızın bilgi birikimini de destekleyebilirsiniz.



7

Modern genç kız odası fikirleri için mobilya seçimi de oldukça önemli. Klasik mobilyalar yerine modern tarzda mobilyalar tercih etmelisiniz. Çok kıvrımlı olmayan, sade ve yalın seçimler tam size göre. Aynı zamanda kullanacağınız tekstillerde de klasik seçimlerden uzak durun. Yatak örtüsü, perde ve halı seçerken sade ve modern bir stil kullanın.



8

Günümüzde pek çok aydınlatma unsurları seçenekleri bulunuyor. Modern genç kız odası fikirleri için sade bir abajur kullanabileceğiniz gibi sarkıt lambayla sanatsal bir vurgu yapabilirsiniz.



9

Aynı odada uyku, dinlenme ve çalışma alanlarının olduğunu unutmadan birkaç aydınlatma unsuru kullanabilirsiniz.



10

Çalışma alanının iyi aydınlatıldığından emin olmalısınız, uykuya hazırlık için abajurlar işinizi görecektir.



11

Çalışma ve dinlenme alanı, yatağın konumunu ve hobilerini yapabileceği alanlar yaratmalısınız. Eğer kızınızın uğraştığı bir hobisi varsa, odasını ona uygun bir kurguyla dekore edebilirsiniz. Örneğin resimle ilgileniyorsa, odasında bir şövaleye yer verebilirsiniz.



12

Genç kız odasına uygun, akla ilk gelen renkler pembe, mor, kırmızı ve ekru… Ancak siz farklı ve modern genç kız odası fikirleri arıyorsanız turuncu, yeşil, gri ve bakır tonlarını kullanabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr