Gelire Endeksli Senet sisteminde (GES) asgari getiri oranı ne kadar? Bakan Nebati duyurdu GES asgari getiri oranı belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Gaziantep 'te düzenlenen '' Para Sohbetleri '' programında konuşma yaptı ve ekonomide atılan yeni adımların yanında Gelire Endeksli Senet sistemi ile enflasyon ve büyüme hakkında da çok önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Nebati 'nin o açıklaması..

11.06.2022-17:11 - (Son Güncelleme: 11.06.2022-17:11) Gelire Endeksli Senet sisteminde (GES) asgari getiri oranı ne kadar? Bakan Nebati duyurdu GES asgari getiri oranı belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev yapan Nureddin Nebati, Gaziantep 'te düzenlenen '' Para Sohbetleri '' programına konuk oldu. Para Sohbetleri programında ekonomide atılan ve atılacak olan yeni adımların yanında ayrıca Gelire Endeksli Senet sistemi ile diğer gelişmeleri de gündeme getirerek bazı açıklamalarda bulundu. Nebati 'nin Gaziantep 'te yapmış olduğu konuşması ise şu şekildedir:

'' Gaziantep 'in kalkınması dahilinde devlet olarak işletmelerimize pek çok mekanizmalar aracılığı ile destek vermekteyiz.

Türkiye, üretim - ihracat - yatırım - istihdam alanında son zamanlarda pek çok başarıya imza attı. Türkiye 2021 yılında Covid - 19 salgınına rağmen yine de yüzde 11 oranında büyüme kaydetti. Son 10 yıl içinde yaşanan en yüksek performansa ulaştık ve G - 20 ülkeleri arasında da en hızlı büyüme kaydeden ekonomi olduk. Ekonomimiz 2022 yılının ilk çeyreğinde bile güçlü performansını göstermeye devam etti. Türkiye, 2022 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7,3 oranında bir büyüme başarısını elde etti. İhracat ise 240 milyar doları aştı ve şu anda tarihi bir rekor kırmaktadır.

Bakan Nebati'den GES açıklaması

Kamu maliyesindeki sağlam duruşumuzu ise her zaman için sürdürmeye gayret göstereceğiz. Mali disiplin tavrımızdan asla taviz vermeyeceğiz.

Türkiye, satın alma paritesine göre 11. sırada yer alıyor ve serbest piyasa koşullarında da büyümeye devam etmektedir.

Bakan Nebati 'den enflasyon mesajı

Bugün enflasyon dünya ülkelerinin ortak sorunudur. Bu yükseliş ülkemiz fiyatlarına da yansımaktadır. Enflasyon ile mücadele bugün bizim için en önemli konudur. Enflasyon ile mücadele ile finansal istikrarın desteklenmesi için ekonomi yönetiminin bütün kurumları ile beraber seferber olduk. Enflasyon ile mücadelemizde başarıya ulaşacağız.

GES ASGARİ GETİRİ ORANI NE KADAR

GES 'te asgari getiri oranı ne kadar?

Gelire endeksli senetler bireysel yatırımcıya olacaktır. Gelire Endeksli Senetlerde asgari getiri garantisi de verilecektir. Asgari getiri oranı ise yüzde 23,4 olacak ve Gelire Endeksli Senetlerin ilave getiri imkanları da olacak.

Vergi destekleri ile de toplamda 240 milyar liralık vergi almaktan vazgeçtik.

Sümeyra Koçak
sumeyrak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal