Gelir Vergisi Beyannamesi Verme Süresi Yarın Sona Eriyor

Mükelleflerin geçen yıl sağlanan kazançlarla ilgili senelik gelir vergisi beyannamelerini yarın gün sonuna kadar vermesi gerekiyor.

29.04.2020-13:49 - (Son Güncelleme: 29.04.2020-16:28) Gelir Vergisi Beyannamesi Verme Süresi Yarın Sona Eriyor
Mükelleflerin geçen yıl sağlanan kazançlarla ilgili senelik gelir vergisi beyannamelerini yarın gün sonuna kadar vermesi gerekiyor.

Ticari, zirai ve mesleki faaliyeti sebebiyle gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri için beyanname dönemi bitiyor.

Mükellefler, geçen seneyle ilgili yıllık gelir vergisi beyannamelerini yarın gün sonuna dek elektronik ortamda gönderecek. 31 Mart'a kadar verilmesi gereken senelik gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri, coronavirüs tedbirleri kapsamında 30 Nisan'a çekilmişti.

Kazancı sadece kira, ücret, menkul sermaye iradı ya da başka kazanç ile iratların biri ya da birkaçından oluşan mükellefler, beyannamelerini Hazır Beyan Sistemi üzerinden 7 gün 24 saat düzenleyebiliyor.

2019'da sağlanan kazançlarla ilgili verilecek beyannameler üzerinden hesaplanan gelir vergisi iki eşit taksit ile ödeniyor. Birinci taksitin damga vergisiyle beraber yarın gün sonuna, ikinci taksitin 4 Ağustos'a kadar ödenmesi gerekiyor.

Vergi ödemeleri, anlaşmalı bankalardan ile bütün vergi dairelerinden yapılabiliyor.

Aynı zamanda Hazır Beyan Sistemi ile beyan edilen ücret, kira, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ile iratlardan gelen gelir vergisi, Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfasından anlaşmalı bankaların banka/kredi kartları ile 02.00-23.45 saatlerinde ödenebiliyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal