Gelinim Mutfakta Oruk Kebabı Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında yapılan Oruk Kebabı gündem oldu. Gelinim Mutfakta Oruk Kebabı nasıl yapılır, Oruk Kebabı tarifi yapılışı ve malzemeleri araştırılmaya başlandı.

22.02.2021-15:09 - (Son Güncelleme: 22.02.2021-15:09) Gelinim Mutfakta Oruk Kebabı Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta Oruk Kebabı tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir gibi sorular araştırılmaya başlandı. Kanal D ekranlarının sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da Seda Sayan'ın günün yemeğini açıklaması üzerine Oruk Kebabı tarifi araştırılmaya başlandı. Gelinim Mutfakta Oruk Kebabı nasıl yapılır?

GELİNİM MUTFAKTA ORUK KEBABI TARİFİ NEDİR?

Dört yarışmacının çeyrek altın için el lezzetlerini sergilediği Gelinim Mutfakta yarışmasında Oruk Kebabı tarifi araştırılıyor. Oruk Kebabı nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler?

ORUK KEBABI MALZEMELERİ

-600 gram kuzu kıyma

-4 yemek kaşığı ince bulgur

-1 adet orta boy kuru soğan

-1 tatlı kaşığı nane

-1/2 çay kaşığı tuz

-2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Servisi için:

-1 adet tırnak pide

-2 adet orta boy yeşil sivri biber

ORUK KEBABI NASIL YAPILIR?

-İnce bulgurları küçük bir kaba alın. 2 yemek kaşığı sıcak suyla ıslatın, şişmesi için üzerini streç filmle kapatın. Ardından 8-10 dakika kadar dinlendirin.

-Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı rendenin ince tarafında rendeleyiniz.

-Rendelenmiş kuru soğanı ve şişen ince bulguru tuz, nane ve kırmızı pul biber ilavesiyle geniş bir tepside yoğurmaya başlayın.

-Yağlı kuzu kıymayı tepsiye alıp özleşene kadar tüm malzemeyi iyice yoğurun.

-Hazırlanan harcı dört eşit parçaya bölün. Üzerini hafifçe yağladığınız şişlere, parmaklarınızı ıslatarak kıyma harcını yayın.

-Tercihe göre mangalda, ızgarada ya da fırında iyice kızarana kadar pişirin.

-Servisinde kullanacağınız tırnak pideyi minik küpler şeklinde kesin. Biberleri közleyip, kızarıp yağını salmakta olan oruk kebaplarını pide üzerine aldıktan sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.

ORUK KEBABI TARİFİNİN PÜF NOKTASI NEDİR?

-Kullanılan ince bulguru 1/2 oranında sıcak suda bekletin. Tercihen yağlı kuzu kıyma kullanabilirsiniz. İsteğe göre kullandığınız dana kıymanın içine yüzde 10 oranında çekilmiş kuyruk yağı da ekleyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal