Geline fitre verilir mi? İhtiyac sahibi geline fitre vermek caiz midir?

Fitre kimlere verilir? İhtiyaç sahibi geline fitre verilir mi? Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte vatandaşlar kimlere fitre verilip verilmeyeceğini araştıyor. Fitre verilecek kişilerin listesi haberimizde yer almaktadır.

01.04.2022-00:45 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-00:45) Geline fitre verilir mi? İhtiyac sahibi geline fitre vermek caiz midir?

2 Nisan cumartesi günü Ramazanın başlaması ile bilikte vatandaşlar ramazan ayında yapılacak yardımları araştırır oldu. Fitre kimlere verilir? İhtiyaç sahibi oğlunun eşine fitre verebilir mi? Fitre ne zaman verilmelidir? Tüm sorularınız cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz. 

Fitre nedir? 

Türkçede fitre şeklinde söylenen fıtır sadakası temel ihtiyaçların dışında yeterli miktarda mala sahip olan her müslümanın ramazanda vermesi yerine getirmesi gereken sadakadır. Fitre kişi başına verilmektedir. Ailedeki bütün bireylerin fitresini büyüklerden biri ihtiyaç sahibi kişiye verir. Her yıl kişi başına verilecek olan tutar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirtilmektedir. 

Fıtır sadakası kimlere verilmelidir? Geline fitre verilmesi uygun mudur? 

Fitre, kişinin bakmala yükümlü olmadığı muhtaç, fakir sayılan müslüman kişilere verilmesi uygundur. Kimse fitresini annesine, babasına, kardeşine, dedesine ninesine, çocuklarınlarına, torunlarına ve onların çocuklarına vermemelidir. Ayrıca eşler birbirilerine de fitre zekat veya fidye vermemelidir. Kan bağı olmayan kişilere fitre düşmektedir. Gelininde kayınvalide ile kan bağı olmadığı için fitre alması uygundur. Öncelik olarak ihtiyacı olan ve muhtaç kişilere verilmelidir. 

Fitre ne zaman verilmelidir? 

Diyanet İşleri Bankalığının 2022 yılı için belirlemiş olduğu fitre tutarı 40 TL olarak belirlendiğini açıklamışlardır. Bayram sabahına kadar verilmesinin daha uygun olacağı belirtilen fitreyi herhangi bir sebepten dolayı verilmediyse daha sonrada verilebilir. 

Zekat yıl boyunca verilmektedir. Fakat fitre ramazan ayı içerisinde verilmesi adettendir. 

Geline fitre verilir mi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal