Gelin makyajının püf noktaları! Bu yöntemleri evde uygulayın paranız cebinizde kalsın

Düğünlerde bir gelinin en önem verdiği nokta makyajıdır. Gelin makyajı dendiği zaman en güzel makyajın yapılması istenir. Lakin aynı zamanda normalden dolgun bir fiyat verilir. Bu haberimizde sizlere az para harcayarak güzel gelin makyajı yapmanın püf noktalarından bahsedeceğiz. İşte detaylar...

11.06.2022-14:19 - (Son Güncelleme: 11.06.2022-14:19) Gelin makyajının püf noktaları! Bu yöntemleri evde uygulayın paranız cebinizde kalsın

Gelin makyajları düğün hazırlıklarında en fazla para harcanılan alandır. Tasarruflu düğün yapmak isteyen kişiler ise her alanda en uygun fiyata yönelmek istiyor. Biz de bu haberimizde az bütçelerle gelin makyajının nasıl yapılacağından, püf noktalardan bahsedeceğiz.

Gelin makyajı nasıl olmalı?

Gelin makyajınızda cilt tonunuza uygun hangi gölgenin iyi sonuç vereceğini bilmek için önceden deneme yapmanız sizin için daha garanti olacaktır.

Kapatıcı

Fondöteninizde SPF olmamasına dikkat etmelisiniz. Fondöteni sürmeden önce bir miktar alıp iyice karıştırmalısınız. Daha sonra bir makyaj fırçası ya da sünger yardımı ile yüzünüze eşit derece dağıtmalısınız. Sürme işlemini yaparken merkezden başlayıp dışa doğru uygulamalısınız. Eğer mat bitişli bir fondöten tercih ederseniz sizin için daha iyi olur. SPF'li fondöten tercih etmezseniz yüzünüzde "flaş" etkisi olmaz ve daha güzel bir görüntü ortaya çıkar.

gelin makyajı

Bronzlaştırıcı

Açılı allık fırçalarından yararlanarak çene kenarlarına hafif darbelerle uygulayabilirsiniz. Ayrıca çene şrtasına sürmemeye dikkat etmelisiniz. Aynı yöntemi kullanarak alın kenarlarına ve burun kemiğinin iki kısmını uygulamalısınız. Bu işlemi yaparken burnun üst bölümüne sürmemeye dikkat etmelisiniz. Daha sonra elmacık kemiklerini içinize doğru çekerek konturların üst kısmında kulağa doğru yine hafif darbelerle işlemi uygulayın. Bu işlemi yaparken konturun uzunluğuna dikkat edin ve taşırmamaya çalışın.

Allık

Yağlı bir cilde sahipseniz yanaklarınızı iyi değerlendirebilirsiniz. Çok terleseniz ya da çok yağlı bir cildiniz olsa da lekeler nemli görünür. Tek seferde küçük bir miktar uygulamanız daha doğru olacaktır. Çünkü allık cildinize yerleştikten sonra çok zor dağılır.

Normal ya da karma ciltler için kremsi formüldeki allıkların kullanımı daha uygun olacaktır. Aynı zamanda krem allıkların uygulanması daha basittir. Tüm bunların yanı sıra çeşitli renklere sahip iken cilde tazelik verirken genç görünümü sağlar.

Göz farı

Düğün gününüzde kahverengi ya da mavi eyelinerden uzak durmanızı tavsiye ederiz. Bunun yanı sıra su geçirmez düz jet-siyah astar kullanmanız daha iyi olacaktır.

Göz makyajının en önemli evresi olan maskarayı sakın unutmayın. Dikkat çekici bakışlar ve büyük gözler için takma kirpik kullanabilirsiniz. Bu sayede bakışlarınız daha güzel olacaktır.

Ruj

Eğer ince dudaklara sahipseniz dudak çizgilerinizi hizalandırmak için ten renginize uyan bir renk seçmeniz çok daha iyi olacaktır.

Dolgun dudaklara sahipseniz daha derin renkler kullanabilirsiniz.

Dolgun dudaklar için bordo veya kırmızı, ince dudaklar için ise şeftali pembesi ya da açık pembe tercih edilebilir.

Tüm bunların yanı sıra ince dudaklara sahip kişiler dudak dolgunlaştırıcı kullanmalıdır. Dolgun dudaklı kişiler ise yalnızca dudak parlatıcısı kullanabilirler. 

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal