Geleceğin bilim insanları sahaya çıktı: Samsun’da eğitim proje şenliği!

Samsun’da eğitim alanında anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü tarafından öğrencilerin atölyelerde almış oldukları eğitimler sonrası, dönem sonu hazırladıkları projeleri teknoloji severlere buluşturdu. Proje adeta şenlik havasında geçti. İşte detaylar!

22.01.2024-14:20 - (Son Güncelleme: 22.01.2024-15:28)

Samsun Valiliği, Canik Belediyesi, T3 Vakfı, Samsun Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir araya gelerek, Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsünü kurdu ve bu keşif kampüsünde eğitim alan öğrenciler, projeler hazırlayarak gelen ziyaretçilere sundu. 

Çocukların ilerideki meslekleri için yön çiziyoruz!

Samsunda teknoloji etkinliği

Öğrencilerin dönem boyunca; doğa bilimleri, matematik, teknoloji, kimya ve insan bilimleri, destekleyici eğitim, kişisel gelişim, fizik, astronomi, havacılık ve uzay bilimleri atölyelerinden eğitim aldılar. Bu eğitimleri içeren sunumlar hazırladı. Kampüs Sorumlusu Nagihan Gümüş, kampüse kayıt için 4 ve 5'inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan sınav sonrası kabul ettiklerinin bilgisini verdi. 8 ayrı atölyeden eğitim aldıklarını hatırlatan Gümüş, "Farklı alanlarda farklı deneyimler kazandırarak öğrencilere seçecekleri mesleklere ilişkin yön göstermiş oluyoruz. Astronomi, havacılık ve uzay bilimleri, fizik, kişisel gelişim, destekleyici eğitim gibi farklı atölyelerimiz mevcut’’ şeklinde konuştu.

Velilerin yoğun talebi var!

Samsunda teknoloji etkinliği

Alınan eğitimlerin uygulamalı olarak görülebileceğini kaydeden Gümüş şunları ifade etti: "Matematik dersini örneğin akademik anlamda değil de daha çok hayata entegre edilmiş şekilde öğretiyoruz. Örneğin karışımla parfüm yapıyorlar, hem karışımları görüyorlar hem de oran orantı kavramını, matematiği yaşayarak ve hayata entegre ederek göstermiş oluyoruz. Bilim şenliğimize öğrenci ve velilerden yoğun talep var. Bilim şenliğinin ikincisini de yapacağız. Öğrencilerimize iki yıl boyunca eğitimlerini veriyoruz ve iki yıl sonra sınavla başka öğrencileri alıyoruz. İlk aşama internet ortamında yapılan bir sınav, ikincisi ise uygulama sınavı olmak üzere iki sınavla öğrencilerimizi seçiyoruz. Çocukların etkinlik bazında okullarda göremediği eğitimi daha çok bizim okullarımızda görmelerini sağlıyoruz."

‘‘Kendi roketlerimizi hazırlamak istiyoruz’’

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, bilim şenliğini ziyaret ederek şunları açıkladı: "Çocukların teknolojiye yönelmesi ve teknolojik çağa çocukların hazırlanmasını hedefliyoruz. Çocukların önce hayal kurmalarını, sonra bir şeyler ortaya çıkarmalarını ve yakın zamanda uzaya gönderdiğimiz ilk insanımızın peşine kendi roketlerimizle göndermenin gayesindeyiz. Şenlik, 28 Ocak tarihine kadar ziyaret edilebilecek’’

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal