Gedson Fernandes Galatasaray İle Anlaştı!

Beşiktaş ve Galatasaray arasında adeta bir yarış haline gelen Gedson Fernandes transferinde Galatasaray mutlu sona ulaştı. Kartal , Benfica ile anlaşmasına rağmen oyuncunun Aslan olma ısrarı transferde belirleyici oldu.

05.07.2021-18:07 - (Son Güncelleme: 05.07.2021-18:07) Gedson Fernandes Galatasaray İle Anlaştı!

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz sezon şampiyonluk yarışında karşı karşıya gelen iki ezeli rakip Beşiktaş ve Galatasaray'ın transferinde adeta kılıçları çektiği Gedson Fernandes kararını sarı kırmızılı kulüpten yana kullandı.

İNGİLTERE KARİYERİ HAYAL KIRIKLIĞI OLDU

2019-2020 sezonunda Portekiz Ligi ekibi Benfica'dan 4.5 milyon euroluk kiralama ücreti ile birlikte İngiltere Premier Lig ekibi Tottenham'a gönderilen Gedson Fernandes'in İngiliz ekibinde göstereceği performans ile kendisinden beklenen patlamayı yapacağı düşünülürken geleceğin yıldızı olarak gösterilen Gedson Fernandes için İngiltere kariyeri pek iyi geçmemişti. 

KENDİNİ GALATASARAY'DA BULDU

Eleştiri oklarının hedefi haline dönüşen Gedson Fernandes, geçtiğimiz sezonun devre arasında ise Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın yolunu tutmuştu. Sarı kırmızılı formayla birlikte 18 karşılaşmada forma şansı bulan genç oyuncu bu karşılaşmalarda 1 gol ve 4 asistlik bir performans sergilerken sahadaki oyunu ile büyük beğeni toplamıştı.  Sarı kırmızılı forma ile sezonun ikinci yarısında büyük bir mücadele ortaya koyan Gedson Fernandes, Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğu Beşiktaş'a karşı son maçta kaybetmişti.

BEŞİKTAŞ TRANSFERE DAHİL OLDU

Sezonun bitmesiyle birlikte kulübü Benfica'ya geri dönen Gedson Fernandes ile sarı kırmızılı yönetim tekrardan anlaşma sağlamak isterken Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in birlikte çalışmayı çok istediği genç oyuncuya Türkiye'den bir talip daha çıktı.

BEŞİKTAŞ TRANSFERDE AVANTAJLIYDI

Özellikle Anderson Talisca transferi ile birlikte Portekiz kulübü Benfica ile iyi ilişkiler oluşturan Beşiktaş, teknik direktörü Sergen Yalçın'ın isteği doğrultusunda Gedson Fernandes transfer için kulübü Benfica'nın kapısını çaldı. Galatasaray'ın Gedson Fernandes için yapmış olduğu görüşmelere dahil olan siyah beyazlılar Portekiz ekibi ile Anderson Talisca transferinde kurmuş olduğu iyi ilişkiler sayesinde transferde büyük bir ilerleme kaydederken Gedson Fernandes'i Şampiyonlar Ligi grup maçlarında oynatma garantisi de sunarak satın alma opsiyonlu bir kiralama teklifi ile birlikte Gedson Fernandes için teklifini Benfica kulübüne iletti. Sarı kırmızılı kulübün bir süredir yürüttüğü görüşmelerde ilerleme kaydetmesine rağmen sonradan görüşmeye dahil olarak Benfica ile anlaşma sağlayan Beşiktaş yönetiminin transferi sonlandıramamasının nedeni ise belli oldu.

FATİH TERİM ISRARI

Gedson Fernandes ile birebir görüşme yapan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, oyuncusundan çok memnun olduğu ve önümüzdeki sezon için kendisine ihtiyaç duyduğunu iletmesinin ardından genç yıldızın transferdeki kararının daha önceden çalışmış olduğu hocası Fatih Terim ile tekrardan birlikte çalışmak istemesi transferin Beşiktaş adına sonuçlanmamasında önemli bir etken olmuştu.

GEDSON'UN KARARI GALATASARAY OLDU!

Gedson Fernandes'in Galatasaray'da oynamak için haftalardır kulübü Benfica'ya yaptığı baskı sonunda sonuç verdi.  Galatasaray, Gedson Fernandes transferi için 8 milyon euroluk zorunlu satın alma opsiyonu ve yıllık 2.75 milyon euroluk oyuncuya ödenecek olan garanti ücret karşılığında transferi bitidi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal