Gebelikte Görülen Akıntılar Ne Anlama Gelir?

Gebelik sırasında meydana gelen akıntıların rengine dikkat etmek gerekir. Peki farklı renkteki akıntılar ne anlama gelir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Çağlar Helvacıoğlu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

08.02.2019-15:00 - (Son Güncelleme: 08.02.2019-14:51) Gebelikte Görülen Akıntılar Ne Anlama Gelir?

Gebelik sırasında meydana gelen akıntıların rengine dikkat etmek gerekir. Peki farklı renkteki akıntılar ne anlama gelir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Çağlar Helvacıoğlu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

GEBELİKTE AKINTI NORMAL

Gebelik döneminde akıntı olması normal bir durumdur. Ancak bazı renkteki vajinal akıntılar normal bazıları ise bir enfeksiyonun ya da başka bir sorunun habercisi olabilir. Sağlıklı vajinal salgı, koyu ve şeffaftır. Hafif bir kokusu vardır. Gebelikte olan hormonal değişikliklerle salgının miktarı artarak rahmi ve vajinayı enfeksiyonlardan korur.

PEMBE

Gebeliğin son haftasında akıntı en yoğun halde bulunur ve pembe mukus içerebilir. Mukus, tipik olarak yapışkan ve jöle kıvamındadır. Bu akıntı vücudun doğum için hazır olduğunu gösterir. Vajinal akıntının farklı renklerde olması farklı sağlık sorunlarının belirtisi olabilir.

ŞEFFAF YA DA SÜT BEYAZI

Bu renk, özellikle kokusu hafif ise genellikle normal ve sağlıklı bir akıntıdır. Bununla birlikte yoğunluk ya da miktarındaki bir değişiklik bir sorun olduğu anlamına gelebilir. Özellikle şeffaf akıntı, su gelmesi ile karıştırılır. Bu yüzden şeffaf akıntı, erken doğum belirtisi olabilir.

BEYAZ VE PÜTÜRLÜ

Beyaz ya da beyazımsı ve lor peyniri gibi pütürlü bir vajina akıntısı mantar enfeksiyonu belirtisi olabilir. Özellikle gebelik döneminde çok sık rastlanılan mantar enfeksiyonu, kaşıntı, yanma, ağrılı idrara çıkma ya da ilişki sırasında ağrı gibi belirtilerle ortaya çıkabilir.

YEŞİL YA DA SARI

Yeşil ya da sarı vajinal akıntı olağan değildir ve cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon belirtisi olabilir. Kızarıklık ve tahriş gibi belirtiler de görülebilir. Kimi zaman cinsel yolla bulaşan hastalıklar herhangi bir belirtiye yol açmayabilir. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar gebelik sırasında hem kadını hem de bebeği etkileyecek komplikasyonlara sebep olabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal