Gebelikte Bebek Hareket Etmezse

Bebekler çoğunlukla kendi çevrelerinde olup bitenlere tepki olarak hareket etme eğilimindedirler. Çok fazla gürültü, ışık veya hatta güçlü gıdalar bebeğinizi tekmeleyip hareket ettirmeye teşvik edebilir. Peki gebelikte bebek ne sıklıkta hareket etmektedir? İşte tüm merak edilenler...

16.05.2018-13:03 - (Son Güncelleme: 16.05.2018-12:28) Gebelikte Bebek Hareket Etmezse

Bebekler çoğunlukla kendi çevrelerinde olup bitenlere tepki olarak hareket etme eğilimindedirler. Çok fazla gürültü, ışık veya hatta güçlü gıdalar bebeğinizi tekmeleyip hareket ettirmeye teşvik edebilir. Peki gebelikte bebek ne sıklıkta hareket etmektedir? İşte tüm merak edilenler...

Bir bebeğin hareketleri bir tekme, çarpıntı, sallanma gibi herhangi bir şey olarak tanımlanabilir. Hamilelik ilerledikçe hareket türü değişebilir. Bebeğin hareketleri gebeliğin ilk evrelerinde çok güçlü değildir. 

BEBEĞİN HAREKETLERİNİN ÖNEMİ

Ölen bir bebeğe sahip olan 3 anneden 2’si bebeğinin hareketlerini önceden yavaşladığını fark ettiklerini söylüyor. Bu nedenle, hareketin azaldığı tüm durumların doktorunuza bildirilmesi önemlidir. Ölü doğum geçiren kadınların çoğunluğu (% 55) tanı öncesi bebeğin düzenli hareket biçiminde bir değişiklik olduğunu gördüklerini bildirmiştir. 

Bu nedenle, annelerin bebeğin hareketlerinde bir değişiklik fark ederse önemin farkında olduklarını ve doğru bakım konusunda ısrar etmeleri önemlidir. Norveç’te kadınlar fetus hareketleri hakkında yazılan bilgiler ve fetal hareketin azaltılmasının önemi ve düşük fetal hareketlerin yönetimi için standart bir protokolün verilmesinden önce ve sonra ölü doğum insidansı hakkında bir karşılaştırma yapılmıştır. Ölü doğum insidansı 1000 doğumda 3’ten 1000’e 2’ye düştü. Fetal hareketin azaldığını algılayan kadınlarda, 1000’de 1000’den 24’e düştü.

BEBEĞİN HAREKET ETMEDİĞİNİ FARK EDERSEM 

Bebeğinizin hareketleri yavaş ya da durduğunu düşünüyorsanız, hemen ebe ya da doğum ünitenize başvurun. Bebeğinizin kalp atışını kontrol etmek için elle kullanılan monitör, doppler veya telefon uygulamalarını kullanmayın. Bir kalp atışı tespit etseniz bile, bu bebeğinizin iyi olduğu anlamına gelmez. Bu sebeple de zaman kaybetmeden doktorunuza başvurun.

TEKMELERİ NE ZAMAN SAYMALIYIM

Bebeğinizin hareketlerini izlemeniz gerektiği anlamına gelen işaretler:

İki saatlik bir süre içinde 10’dan az hareket yaşıyorsunuz

Yüksek ses gibi dış uyaranlara, karınınıza dokunduğunuzda hiç hareket olmuyorsa

Bebeğinizin hareketlerinde iki ardışık gün boyunca kademeli bir azalma söz konusu ise

Bebeğinizin hareketleri azaldığını düşünüyorsanız, bir sonraki saatte herhangi bir hareketin not edin. Oturun, atıştırmalık tüketin ve ayaklarınızı yukarı kaldırın. Gıdadaki şeker veya içeceğin soğukluğu genellikle bebeğinizi uyandıracak ve önümüzdeki iki saat içinde en az on hareket hissedeceksiniz. Bu hareketler sersemlik, hıçkırık, tekme ve pokes içerir. İki saatlik bir sürede hareketlerin azaldığını fark ederseniz, mümkün olan en kısa zamanda bakım sağlayıcınıza başvurmalısınız. 

Bebeğinizin hareketi üzerinde sekmeler tutmak önemlidir, ancak eğer yüksek riskli hamilelik yaşamıyorsanız, tekme sayımları için tüketilmesine gerek yoktur. Bebeğiniz her zaman gün boyunca hareket etmeli. Gebeliğin 36. haftasından sonra, bebekler, tekmeler gibi büyük hareketler için çok daha az alana sahiptir. Bu, harekette azalma hissetmeniz gerektiği anlamına gelmez – yine de yüzlerini ve vücudunu keşfetmek, göbek kordonu ile oynamak ve dar çevrelerinde gerginleştirmek için ellerini kullanacaklardır. Düzenli ve ritmik hareketler, bebeğinizin hıçkırık tuttuduğunu olduğunu gösterir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal